NRK Meny
Normal

Norge rundt alene i to måneder: – Trenger ikke andre for å ha det greit

Edith Karoline Skår (22) droppet sommerjobben, og brukte i stedet sparepengene på kassebil for å kjøre Norge rundt alene i to måneder.

Edith Alsand Skår

Edith Alsand Skår på Nordkapp. På veien har hun blant annet vært innom Rjukan, Geilo, Valdres, Jotunheimen, Trondheim, Bodø og Lofoten.

Foto: Privat

Edith Alsand Skår

Utsikt mot Gaustatoppen fra Hardangervidda.

Foto: Privat

– Jeg har lært at man ikke trenger andre for å ha det greit. Det går an å underholde seg selv og ha det fint likevel. Man trenger ikke være hjemme hver lørdag kveld å drikke.

22-åringen fra Lindesnes er nettopp ferdig med reiselivsstudier, og ønsket en annerledes sommerferie. Sparepengene ble brukt på en Ford Transit, som har tatt henne til mange steder de siste ukene.

Nordkapp

Edith Karoline Skår med bilen sin.

– Med en bil har man mulighet til å reise hvor og når man vil uten å være avhengig av tog eller fly, sier Edith Karoline, som bruker bilen til både kjøring og soving.

Ikke ensomt

NRK skrev forrige uke at tre av fem unge mellom 15 og 29 år skal på fjelltur i sommer.

– Det er dødskult at norsk ungdom ser på Norge og naturen her som noe stilig. I tillegg merker vi at ungdom ofte drar sammen med venner og opplever ting sammen, uttalte nestlederen i DNT ung, Johanne Grue Reiten.

Men Edith Karoline ønsket derimot å reise alene. Så langt har hun trivdes i eget selskap.

– Jeg kan ikke si jeg har kjent på ensomheten ennå. Jeg har lest mye bøker, og ser film på telefonen. Også snakker man jo med folk når man går disse turene, påpeker hun.

På turer til Galdhøpiggen og Gaustatoppen har hun hatt selskap av både ektepar, vennegjenger og andre turister.

Edith Alsand Skår

22-åringen ser utover Hardangervidda.

Foto: Privat

– Man bør helst være glad i å være alene

På vei fra Lindesnes til Nordkapp har hun vært innom mange destinasjoner. Når NRK snakker med henne er hun i Stryn - på vei nedover igjen.

Edith trekker frem Besseggen og Lofoten som favoritter.

– Jeg har alltid hatt lyst til å reise rundt i Norge, også kom bare ideen. De fleste trodde nok det bare var tomprat, før jeg faktisk kjøpte bilen, sier Edith Karoline Skår.

Hun tror flere ungdommer kunne hatt godt av å reise alene på tur.

– Men man må være innstilt på det. Også bør man helst være glad i å være alene, ler hun.

Se bildene fra Ediths sommerferie så langt:

Besseggen