Nordmann tar sats inn i amerikansk filmindustri: – Kjempetøff konkurranse

Den norske skateren er med i ny storsatsing fra Netflix.

Ryen skateboard

PÅ BILLBOARD: Den nye Netflix-serien er godt promotert i Los Angeles. Her er Tom Erik Ryen på skateboard foran en av billboardene.

Foto: Privat

– Det er drømmejobben, sier Tom Erik Ryen.

Fra og med torsdag 24. oktober blir kristiansanderen å se i «Daybreak», en Netflix-serie om et postapokalyptisk Los Angeles.

Han har fått rollen som stuntmann for seriens hovedperson, Collin Ford. Den amerikanske skuespilleren er blant annet kjent fra filmen «We Bought a Zoo».

Ryen skateboard stuntmann

DOBBELTGJENGEN: Ryen (t.v.) er stuntmann for Collin Ford (t.h.). Han måtte farge håret og gå ned et par kilo for å passe til rollen.

Foto: Privat

– Det er en actionfylt serie, og det er mye som er farlig for skuespilleren å gjøre. Derfor bruker de meg, smiler nordmannen.

Matthew Broderick, kjent fra filmene «Ferris Bueller's Day Off», «Godzilla » og som stemmen til voksne Simba i «Løvenes Konge», er også med i den nye Netflix-satsingen.

For å kunne spille i serien har Ryen måttet farge håret og gå ned et par kilo. Det har han gjort for å ligne mest mulig på karakteren til Ford.

– Konkurransen er kjempetøff. Folk fra hele verden flytter jo til Los Angeles for å følge en drøm. Om man skal bli skuespiller eller jobbe med skateboard, er det stor konkurranse. For min del har det gått den riktige veien, og det er veldig gøy, sier Ryen.

34-åringen fra Tveit i Kristiansand har drevet med skateboarding siden han var fem år gammel. For ti år siden flyttet han til Los Angeles, og siden den gang har han vært å se i en rekke skate- og reklamefilmer.

Nå satser han hardt mot den amerikanske filmindustrien som stuntmann.

– Jeg har jo gjort ekstreme ting hele livet. De siste årene har det gått mer og mer mot stunt fordi det er her jeg ser jobbmuligheter, og en mulighet for å komme inn i TV- og filmbransjen, forteller Ryen.

Han er glad og takknemlig for rollen han har fått som stuntmann i den nye storsatsingen til Netflix. Samtidig legger han ikke skjul på at han også drømmer om andre filmroller.

– Kanskje det blir mer skuespilljobber etter hvert, avslutter han.

Her er traileren til den nye Netflix-serien:

Dette er traileren til den nye Netflix-serien Daybreak.