NRK Meny
Normal

Nordlie skryter, men advarer Start

Tom Nordlie er imponert over Starts snuoperasjon i eliteserien. Men han ber også laget være forsiktige. – Det er totalen som teller, sier han.

Start slo Tromsø

Start-jubel etter seieren mot Tromsø på Alfheim. Det var den fjerde strake seieren. (Arkiv).

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Tom Nordlie

Tom Nordlie er imponert over Start, men sier det er en stund igjen av sesongen. (Arkiv).

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix
Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde er klar over farene ved å juble for tidlig. Han sier laget trenger flere poeng. (Arkiv).

Foto: NTB Scanpix

– Det er imponerende det Start har gjort de siste sju kampene, og spesielt de siste fire, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Fire strake seire

Søndag kveld fortsatte Start sin snuoperasjon ved å forlenge sin seiersrekke til fire strake i eliteserien da de slo Tromsø 3–2.

Det var også Starts første seier i Tromsø siden 1995, noe som forteller noe om at et lag er i form om dagen. For før kampen var det kjent at Start aldri vinner i Tromsø.

Med seieren har Start 12 poeng på fire kamper, og 13–2 i målforskjell.

Laget har gått fra sisteplass til 10. plass, og har nå sju poeng ned til nedrykksplassen.

Start har også tatt 17 av 21 poeng på de siste sju kampene.

– De har tatt over halvparten av poengene på de siste sju kampene, og det sier noe om hvor imponerende det er. Men det sier også noe om hvor mye man sleit før det, sier Nordlie.

– Totalen teller

NRKs fotballekspert er altså imponert over det Start har gjort, men ber laget være forsiktige.

– Det er vel treneren i hodet mitt som slår inn. Jeg kjenner mekanismen i slike lag og spillertropper. Det er om å gjøre å bevare selvtilliten, men det er forskjell på selvtillit og selvtilfredshet, sier den tidligere Start-treneren.

Nordlie mener klubben kan glede seg over de gode resultatene det siste, men også passe seg. Blir man for fornøyd, kan det være full stopp, mener han.

Man dør ikke av en dårlig periode, men man lever heller ikke av den gode perioden. Det er totalen som teller.

Tom Nordlie, NRKs fotballekspert

– Start var dårlige en periode, og nå er de gode. Også må man regne sammen totalen til slutt. Man dør ikke av en dårlig periode, men man lever heller ikke av den gode perioden. Det er totalen som teller, sier Nordlie.

– Da er det om å gjøre å være på tå hev slik at man fortsetter den gode trenden, så Sørlandet har et lag i eliteserien neste år også, sier Nordlie.

–Hvordan gjør de det

– Min anbefaling, som sikkert Mjelde og laget gjør, er å være glad i et sekund på rad akkurat nå. De må ikke tro at jobben er gjort, men heller være glade etter sesongen. Det er mitt viktigste budskap, sier Nordlie.

Intervju med Mons Ivar Mjelde, Espen Hoff og Mattias Wilhjamsson på Kjevik etter seierer mot Tromsø.

VIDEO: Start-spillerne kom tilbake til Kristiansand mandag.

Tror Start overlever

Allerede tidlig i sesongen, i sommer, trodde Nordlie at Start ville klare seg, og beholde plassen i den øverste divisjonen.

Nå, når det nærmer seg slutten, tror han det samme. For i ettertid har Start hatt en veldig dårlig periode, og nå, en svært god periode.

– Ja, det har jeg god tro på nå. De er jo formlaget. Men god er noe du har vært og kan bli igjen. Det er ikke noen konstant situasjon. Men heldigvis er det også omvendt. Dårlig er noe du har vært, og det trenger du ikke bli igjen, for å si det sånn, sier Nordlie.