Har liten tro på Start

Tidligere Start-trener Tom Nordlie tror Start vil ende på sisteplass i årets eliteserie.

Tom Nordlie

Tom Nordlie førte Start til et overraskende seriesølv i 2005. Han tror sørlandslaget vil ende helt sist i 2009.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Nordlie har i sin trenerkarriere rukket å være trener for seks av de 16 lagene i årets eliteserielag.

Som tidligere trener i klubbene Start, Odd, Sandefjord, Vålerenga, Viking og LSK, er det få som har bedre oversikt over eliteserieklubbene enn han.

VG Nett har bedt Nordlie tippe på hvordan årets eliteserie ender, og aller nederst har han plassert sin gamle klubb Start.

- Det er med tungt hjerte jeg skriver Start nederst. Jeg synes ikke de har forsterket seg vesentlig, sier Nordlie til VG TV.

- Må mer til

Nordlie kom til Start i 2004 og førte klubben til et overraskende seriesølv året etter.

I 2006 fikk Nordlie sparken i sørlandsklubben, og Stig Inge Bjørnebye overtok.

I 2007 trakk så Bjørnebye seg etter ti tap, og Benny Lennartson kom inn for å prøve å redde klubben fra nedrykk til 1. divisjon. Det gikk ikke, men i 2008 klarte Start opprykk med trener Arne Sandstø.

Knut Tørum

Tom Nordlie tror det skal mer enn Knut Tørum til, for å holde Start i eliteserien.

Foto: Sander Heggheim / Sander Heggheim/NRK

Sandstø trakk seg imidlertid som trener, fordi han var uenig i klubbens videre satsning. Han mente Start måtte satse mer for å klare å holde seg i eliteserien, enn det klubben var villig til.

I desember ble tidligere Rosenborg-trener Knut Tørum ny Start-trener, men Tom Nordlie tror ikke det er nok til å unngå at Start fortsetter tilværelsen som "heislag".

- Tørum er en ambisjonsrik og dyktig trener, men jeg tror det må mer til... Eventuelt en Myggen som er bedre enn det vi har lov til å tro. Jeg tror det blir tøft på Sørlandet, dessverre, sier Nordlie.