Nøgne Ø vil brygge i Kristiansand

Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø vil trolig brygge flere av de mest solgte ølsortene sine ved CB sitt anlegg i Kristiansand. Årsaken er sprengt produksjonskapasitet i lokalene i Grimstad.

Nøgne Ø 2

Sentrale personer i Nøgne Ø og Hansa Borg leter etter mer plass til ølbrygginga.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Nøgne Ø ble i november kjøpt opp av Hansa Borg, som også eier Christiandssands bryggeri (CB). Bryggeriet har hatt en eventyrlig vekst i omsetningen, siden de startet opp i en garasje i år 2000.

– Problemer med plassen

I dag har bryggeriet problemer med plassen i lokalene ved Nidelva i Grimstad, og har allerede startet et samarbeid med CB.

– Vi har leid lagerplass hos CB for lagring av juleølet vårt, og nå kan det også bli snakk om å brygge øl der, forteller markedsansvarlig ved Nøgne Ø, Tom Young.

Alle som har besøkt bryggeriet vårt i Grimstad, vet at kapasiteten er sprengt både på brygging og lagring, sier Young.

Trolig vil produksjonen ved CB starte i løpet av året.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tom Young

Markedsansvarlig ved Nøgne Ø, Tom Young. Plassmangel i Grimstad gjør at Nøgne Ø trolig må brygge i Kristiansand.

Foto: Nøgne Ø / Privat

Butikkølet til Kristiansand

Det er i første rekke de lettere ølsortene som vil bli brygget i Kristiansand, forteller Young.

– Vi snakker om ølsortene med størst kvanta, som selges mest i dagligvarebransjen. De er best egnet for CB-fabrikken i Kristiansand.

Etter det NRK kjenner til skal Nøgne Ø i Grimstad nå i større grad konsentrere seg om de "smalere" ølsortene som krever mer tid, i tillegg til utvikling av nye sorter.

– Mister ikke identiteten

Administrerende direktør Lars A. Midtgaard i Hansa Borg sier delproduksjon i Kristiansand er et resultat av en ekstrem vekst ved Nøgne Ø. Bare så langt i år har produksjonen økt med nesten 40 prosent, forteller han.

–Vi har rett og slett vansker med å klare å produsere nok øl.

Lars A. Midtgaard

Nøgne Ø vil ikke miste identiteten ved å brygge i Kristiansand, mener administrerende direktør Lars A. Midtgaard i Hansa Borg.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

– Men vil ikke bryggeriet miste sin lokale identitet, dersom mye av det mestselgende ølet det skal brygges i Kristiansand?

– Nei, vi tror ikke det. Nøgne Ø er og blir et grimstadbryggeri, med hovedsete i kommunen, men det er jo ingen ulempe at CB og Nøgne Ø nå er under samme konsern, sier Midtgaard, som også er styreleder i det lokale bryggeriet.

– Er dette en permanent løsning?

– Det vet vi ikke enda, det avhenger av når og hva slags lokalitet Nøgne Ø får i framtida, forteller direktøren.

Nøgne Ø

Kapasiteten er sprengt ved Nøgne Ø i Grimstad.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK