NRK Meny
Normal

– Nitrist lesning for Sørlandet

E39-forkjemperne er nok en gang skuffet over statsbudsjettet. Det kommer ingen nye penger til E39 mellom Kristiansand og Stavanger.

Video 282deade-fd77-48e5-86ed-e7800790f6a9.jpg

SE VIDEO: Det kom ikke penger til én eneste meter ny vei på E18 eller E39 i Agder på statsbudsjettet.

På statsbudsjettet er det kun lovet 65 millioner kroner til å ferdigstille strekninga Fardal – Osestad i Lindesnes, i tillegg til midtrekkverk i Flekkefjord, Songdalen og Grimstad. Men det er gammelt nytt.

– Dette er for dårlig

– Dette viser igjen at denne regjeringa ikke satser på hovedinnfartsårene på Agder. Det er bare beklagelig at de ikke satser mer på møtefri vei og E39, sier Anne Margrethe Larsen i Vest-Agder Venstre til NRK.no.

Anne Margrethe Larsen

Anne Margrethe Larsen (V) mener politikerne fra Agder ikke blir lyttet til i Oslo. Hun er svært skuffet over at det ikke kom nye penger til vei på statsbudsjettet.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Dette er veldig smått for Agder. Dette er for dårlig, sier en skuffet Venstre-politiker.

Før valget i september talte Larsen biler og trailere på E39 utenfor Flekkefjord, for å sette fokus på hvor stor trafikk det er på strekninga.

På 24 timer talte hun 1010 trailere på veien, noe som er rundt hundre flere enn det tallet Statens vegvesen opererer med.

– Har ikke gjennomslagskraft

Larsen mener dagens statsbudsjett igjen viser at politikerne på Agder ikke blir lyttet til sentralt.

– Jeg tror lokalpolitikerne har gjort det de kunne, for de har hatt sine møter med vegvesenet. Men vi ser gang på gang at vi ikke har den kraften inn mot Stortinget og det er et stort dilemma, sier Larsen.

– En skikkelig nedtur

Terje Damman

Påtroppende fylkesordfører i Vest-Agder, Terje Damman (H) mener dagens statsbudsjett var nitrist lesning.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Også påtroppende fylkesordfører i Vest-Agder, Terje Damman fra Høyre, mener regjeringas manglende satsing på E39 er skuffende.

Han hadde ventet penger til nye kilometere med motorvei.

– Dette var nitrist lesning. Selv om det er et bra veistrekk vi får mellom Fardal og Osestad, har egentlig alle gått og trodd at det kommer midler til å gå videre med dette i 2012.

– Ministeren har mer eller mindre sagt at det kommer midler i 2012. Hun har ikke vært direkte på det, men alle har tolket henne sånn i møter og samtaler som har vært tidligere i år, så dette var en skikkelig nedtur, sier Damman.

– Må et regjeringsskifte til

Høyreordfører i Lindesnes, Janne Fardal Kristoffersen, mener det må et regjeringsskifte til, før det kommer penger til mer firefelts E39 mellom Kristiansand og Stavanger.

Janne Fardal Kristoffersen

Janne Fardal Kristoffersen (H) er skuffet over at det ikke kommer penger til å utbedre E39 videre, hverken i hennes kommune eller andre steder.

Foto: Lars Eie / NRK

– Det er begredelig for hele Sørlandet. Vi hadde forventet oppstartsmidler til Lindesnes kommune. Man føler Sørlandet er den glemte landsdelen, sier Fardal Kristoffersen.

Hun mener stortingspolitikerne fra Vest-Agder må ta nye tak.

– Vi må engasjere Vest-Agder-benken og få rød-grønne politikere på banen.

– Vi har en flertallsregjering, og dessverre er det sånn at det de har bestemt, sånn blir det. Derfor blir det ikke noen penger, hverken til Lindesnes eller til Agder. Det er virkelig for galt, sier Fardal Kristoffersen.