NRK Meny
Normal

Ukjente ranere: Ni mann jobber med å ta disse to

Politiet har fått inn mange tips etter ranet av en gullsmed i Lyngdal, men har ikke kommet nærmere identifisering av de to ranerne.

Ran gullsmed lyngdal overvåkningskamera

Politiet ber fortsatt publikum om tips etter ranet i Lyngdal sentrum fredag.

Foto: Politiet

– Det ringer folk jevnt og trutt med tips. Det er folk som har sett en bil de har blitt oppmerksomme på, og folk som mener de har sett personer som ligner på de to ranerne, sier etterforskningsleder Jan Terje Aas.

Det var i 13.30-tida fredag at to personer tok seg inn i forretningen Gullsmed Asbjørn Opsal i Lyngdal sentrum og fikk med seg gull og smykker til en verdi av rundt én million kroner.

Ingen er så langt mistenkt for ranet, og politiet gikk i går ut med nye bilder fra overvåkningsvideoen i håp om at ranerne skal bli gjenkjent.

Har kontakt med andre land

Det er nå ni personer i politiet som jobber fulltid med etterforskningen av ranet. I tillegg bidrar også andre med enkeltoppgaver i etterforskningen.

Blant annet jobber politiet med elektroniske spor.

– Vi jobber parallelt med avhør av vitner og tekniske undersøkelser. Jeg vil ikke gå ut med hvilke tekniske spor vi har å jobbe videre med nå i startfasen, sier Aas.

Politiet jobber med å sjekke lokale folk ut av saken, og tok allerede fredag kontakt med politi i andre land for å se om ranerne kan gjenkjennes av andre.

Det er flere uoppklarte ran i Lister-regionen, men Aas kan ikke si om fredagens ran har noen sammenheng med tidligere uoppklarte ran.

– Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, men det er så langt ikke noe som tyder på at det er samme personer som står bak nå.

Er optimistisk

Det er vanskelig å identifisere personene ut fra overvåkningsvideoen. Men etterforskningslederen har håp om at ranerne vil bli tatt.

– Jobber tiden mot dere?

– Jo før man klarer å ta folk, jo bedre, men det er mange eksempler på at man får tatt folk etter å nøste i forskjellige spor.

– Vi er langt fra pessimister i denne saken, selv om det alltid er vanskelig når man ikke kan identifisere folk, sier Aas.

At ranet skjedde under Dyrsku, kan være både positivt og negativt, ifølge Aas.

– Det var større trafikk av folk i Lyngdal, noe som kan gjøre det mer uoversiktlig, men det kan også være positivt, for det betyr mange øyne som ser.

Ett av tipsene politiet har fått er fra en person som mener han kanskje har sett en av ranerne før i en annen sammenheng.

– Vi holder for oss selv de konkrete sporene vi jobber med nå, men vi ønsker absolutt at folk fortsetter å tipse oss, sier Aas.