NRK Meny
Normal

NGP nærmere konkurs

Politikerne i Arendal avslo onsdag ettermiddag å bevilge 175.000 kroner for å redde båtracet Norwegian Grand Prix fra konkurs.

Jotun

Politikerne i Arendal mener at nok får være nok - og vil ikke bruke mer penger for å sikre byen fartsfest neste år også. (arkivfoto)

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Svein Elgvin

Svein Elgvin (t.h.) er usikker på NGPs fremtid. Nå avhenger alt av Aust-Agder fylke vil bidra økonomisk.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Mye tyder på at Norwegian Grand Prix som samler verdens beste båtførere i de største racing-båtene - kan ha kjørt sitt siste race i Arendal.

– Vi er adtskillig nærmere konkurs etter dette. Dette var en viktig brikke i vårt forsøk på å samle penger til kreditorene våre og komme videre, sier en skuffet daglig leder, Svein Elgvin etter vedtaket i formannskapet.

– Uansvarlig pengebruk

Politikerne tok beslutningen med 5 mot 4 stemmer. Politikerne viste til at økonomien i Arendal er elendig, og at det da er uansvarlig å bruke penger på båtracet.

Mindretallet mente at båtracet gir så store positive virkninger for Arendal at tilskuddet ikke går ut over andre oppgaver.

Stor gjeld

Norwegian Grand Prix har slitt med økonomien i lengre tid og har opparbeidet seg stor gjeld. Spesielt gikk arrangementet i 2009 på en økonomisk kjempesmell på grunn av elendig vær, men også i år gikk NGP med et økonomisk underskudd.

NGP har nå utestående ca 6 millioner kroner.

Ordfører Torill Rolstad Larsen uttalte i september at kommunen ville redde det internasjonale båtracet. Det var meningen at bevilgningen fra Arendal kommune skulle brukes som brekkstang overfor andre som NGP spør om penger, men etter avslaget kan konkurs være like rundt hjørnet.

Aust-Agder fylkeskommune har i dag fått en søknad om 500.000 kroner. Søknaden skal behandles om to uker, men det spørs om fylket gir penger når kommunen har sagt nei.