Normal

Nektet for å ha kidnappet datteren

En far og hans sønn nekter for å ha kidnappet og bortført sin datter og søster. Kvinnen ble hentet i Fredrikstad og kjørt til Tvedestrand.

Fredrikstad tingrett

Saken gikk i Fredrikstad tingrett fredag denne uka.

Foto: Remi Drageset/NRK

Det var 5. november i fjor at faren som er bosatt i Sarpsborg og sønnen fra Tvedestrand kjørte til Fredrikstad hvor de visste at 21-åringen oppholdt seg.

Utenfor en Shell-stasjon skal de ifølge tiltalen ha tvunget kvinnen inn i bilen mot sin vilje, låst døra og vinduene. Hun skal deretter ha blitt slått i ansiktet og blitt tatt kvelertak på. Kvinnen ble kjørt til Tvedestrand.

Nektet straffskyld

I retten nektet både faren (50) og sønnen (26) straffskyld etter tiltalen, skriver Fredriksstad Blad i papirutgaven.

Mennene forklarte i retten at målet med turen var å redde kvinnen ut av et narkotikamiljø.

– Men ting gikk ikke helt etter planen. Hun begynte å løpe, og hun skrek. Da hadde jeg ikke annet valg enn å løpe etter og få henne med meg. Far hjalp til ved å bære henne et lite stykke, sa broren i retten

Truet med kniv

Ifølge tiltalen skal broren og faren også ha truet kvinnen med en knivlignende gjenstand.

«Om du sier ett eneste ord så sitter den rett i hjertet ditt» skal de ha sagt til jenta.

I retten gikk kvinnen tilbake på flere av sine forklaringer og utviste forståelse for at faren og sønnen hadde hentet henne med makt.

– De tok meg med hjem til Tvedestrand for å snakke med meg. Jeg ble ikke slått eller tatt kvelertak på, sa hun i retten ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.