Nektet adgang til utested: Ringte 112

Politiet i Agder ble oppringt flere ganger av en mann som klaget på at han ble nektet adgang til et utested i Arendal natt til søndag.

nav Arendal politi

(Arkivbilde) Politiet i Arendal ble nødt til å rykke ut for å stoppe mannen i å ringe 112.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Etter at politiet fortalte mannen at han ikke kunne ringe 112 for dette, hevdet 29-åringen at dette var et brudd på FNs menneskerettigheter.

Mannen fortsatte å ringe helt til politiet rykket ut og viste mannen vekk fra stedet.

Det forteller Per Kristian Klausen, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Laster Twitter-innhold

Politiet viser til politiloven

Politiet skriver på Twitter at de har benyttet seg av politilovens § 7. Håndhevelse av den offentlige ro og orden:

Politiet kan gripe inn for å stanse forstyrrelser av den offentlige ro og orden eller når omstendighetene gir grunn til frykt for slike forstyrrelser.

Mannen kan på sin side ha vist til artikkel 13 i FNs verdenserklæring om menneskerettigheter:

Enhver har rett til å bevege seg fritt og til fritt å velge oppholdssted innenfor en stats grenser.

FNs erklæring om menneskerettigheter

Men det er tvilsomt om han tar saken videre når han våkner søndag morgen.

Politiet patruljerer gatene i Arendal

Det var her i Arendal sentrum at mannen fikk problemer med å finne et utested som ville slippe ham inn. (arkiv)

Foto: Leif Dalen / NRK

Dette jobbet politiet i Agder med i natt

I løpet av natten er en rekke personer bortvist på grunn av beruselse, ordensfortyrrelser og krangling med dørvakter og politi.

Kl.22.39 Grimstad: En 21 år gammel mann forsvant fra fest. Leteaksjon iverksatt. Savnede funnet kl. 0240 i skogsområde i god behold, men noe kald.

Kl.23.27 Kristiansand: Innbrudd i lager tilhørende kjøreskole på Fagerholt. Stjålet moped og mc.

Kl 00.39 Arendal: 29 år gammel mann ringer 112 gjentatte ganger for han vil inn på utested men nektes adgang. Påberoper seg FNs menneskerettigheter

Kl. 0130 Arendal: mann 29 forsøker å slå en dørvakt. Bortvises fra sentrum og hentes av kona (som sannsynligvis var flau på mannens vegne)

Kl. 01.30 Kristiansand: En mann på 48 år pågripes da han nekter forlate sentrum etter ordensforstyrrelser. På vei inn i arresten truer han politiet gjentatte ganger.

Kl. 02.28 Kristiansand: En 21 år gammel mann innbringes for å ha nektet å forlate sentrum på grunn av beruselse, hissig oppførsel og ordensforstyrrelser.

kK. 02.56 Kristiansand: En mann på 32 år pågripes for tyverier fra sin ekskjæreste. Anmeldes også for trusler mot politiet. Mann 22 innbringes fra samme sted da han blandet seg inn i politiets arbeid og forulempet politiet.

Kl. 0304 Kristiansand: Tre gutter i alderen 14-15 år pågripes for tyveri av hver sin sykkel. Kjøres inn til Barnevernsvakten og hentes av foreldrene

Kl. 03.19 Lyngdal: Slossing på fest mellom 5-6 personer som medfører kuttskader i ansikt etter flaskeknusing. Mulig også tannskade, brudd i kjeve og kinn. Politiet oppretter sak og den etterforskes ved Lyngdal lensmannskontor.

Kl. 03.37 Bortelid: En mann på 23 år pågripes og kjøres til lege for blodprøve etter å ha kjørt 4-hjuling i beruset tilstand.

Kl. 03.52 Mandal: En 28 år gammel mann er slått i hodet med en jekk. Fornærmede måtte tas med makt til legevakta for behandlingforholdet anmeldes og mistenkte er navngitt, men ikke pågrepet enda.