NRK Meny
Normal

Negativ til flytting av storkamp

Storkampen mellom ØIF Arendal og Gummersbach i cupvinnercupen kan bli spilt i Gimlehallen i Kristiansand. Klubbens sportslige leder argumenterer med større inntekter, men møter motbør fra andre i klubben.

Tilskuere ØIF - VIF

ØIF-fansen kan bli nødt til å reise til Kristiansand, om de vil oppleve sesongens kanskje største høydepunkt. (Arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim / NRK

Etter at tyske Gummersbach tirsdag ble trukket som ØIF Arendals motstander i åttendedelsfinalen i cupvinnercupen, uttalte sportslig leder Kjetil Øygarden til Fædrelandsvennen at hjemmekampen i februar kanskje bør spilles i Gimlehallen i Kristiansand.

Si din mening nederst i saken!

Større kapasitet

Leif Gautestad

Trener Gautestad ser helst at kampen spilles i Arendal.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Hallen tar betydelig flere enn de 1200 det er plass til i Nedeneshallen, og Øygarden tror Gummersbach-kampen kan trekke så mye som 3000 tilskuere.

Ifølge Agderposten vil rundt 2000 flere tilskuere i Gimlehallen eventuelt gi rundt 150.000 kroner i merinntekter, før kiosksalg er regnet med.

Trener Leif Gautestad er ikke fullstendig avvisende til ideen, men mener en slik flytting vil bli feil overfor den trofaste tilskuerkjernen.

– Må ikke glemme våre forpliktelser

– Han (Øygarden) kaster ut en brannfakkel og en kongstanke som er veldig spennende. Vi kan spre det glade håndballbudskap til hele Sørlandet. Men en kamp i Gimlehallen vil bety at våre meget trofaste supportere må flytte på seg. I tillegg har vi et unikt forhold til både Arendal kommune og Aust-Agder fylkeskommune. Vi har noen forpliktelser vi ikke må glemme, sier Gautestad til avisa.

Han mener ØIF-spillerne og arendalittene har fortjent at kampen spilles i Nedeneshallen, og sier pengene må komme i andre rekke.

Flere ØIF-spillere Agderposten har snakket med er også klar på at kampen bør spilles i ØIF Arendals storstue; Nedeneshallen.

Om storkampen skal flyttes blir trolig et tema på neste styremøte, 15. desember.

Video ØIF møter Gummersbach

VIDEO: Mens stemningen er delt rundt hvor hjemmekampen bør spilles, var det stor stemning da den tyske storheten Gummersbach tirsdag ble trukket ut som ØIF-motstander.

Hvor mener du kampen bør spilles?