Hallen bør ha plass til flere

Kun 240 tilskuere kan følge ØIF Arendals hjemmekamper i eliteserien.

Full Nedeneshall

Dette blir ulovlig fra høsten (arkivbilde)

Foto: Sander Heggheim/NRK

Eliteseriehåndball med maks 240 tilskuere på hjemmekampene. Det blir virkeligheten for ØIF Arendal fra høsten, dersom ikke kommunen gjør noe med Nedeneshallen.

Nyopprykkede ØIF Arendal får lov å bruke Nedeneshallen neste år. Men da bør hallen utvides, mener idrettskretsen.

Krever sikkerhetssone

I dag ble det kjent at Norges Håndballforbund gir ØIF Arendal dispensasjon til å bruke Nedeneshallen i ett år. Forutsetningen er at det bygges ny hall i 2012.

Siden publikum i år har kunnet stå på parketten, har rundt 700 publikummere fått plass totalt. Men ifølge håndballforbundets regler om sikkerhetssone mellom spillere og publikum får maks 240 tilskuere plass innenfor dørene i Nedeneshallen.

Det må eieren av Nedeneshallen, Arendal kommune, ta tak i, mener organisasjonssjef i Aust-Agder Idrettskrets, Ole Goderstad.

- Nå må kommunen hive seg rundt fortest mulig slik at vi kan få flere tribuneplasser og flere personer inn i hallen, sier Goderstad.

Vurderer spleiselag

Tross skral kommuneøkonomi, ordfører Torill Rolstad Larsen lover at kommunen skal gjøre sitt for å imøtekomme ønskene fra arendalsregionens første eliteserielag på herresiden i noen ballidrett overhodet.

- Vi har vært i kontakt med klubben for å se hva vi kan bidra med sammen med andre - om det er mulig å lage et spleiselag. Vi er villig til å se på noen enkle løsninger.

- Foreløpig har vi ingen penger, men vi må se om det er mulig å få tilskudd til dette, sier Rolstad Larsen.

ØIF Arendal-jubel

Hvor mange som kan ta oppleve jubelscener som dette - er uklart (arkivbilde)

Foto: Sander Heggheim/NRK