NRK Meny
Normal

Narkolanger i Lister dømt

Flere av de seksti personene som ble pågrepet i forbindelse med narkoaksjoner i Lister, er nå dømt. Én mann er dømt til fengsel for å ha solgt hasj til flere.

Lister tingrett

En mann i 20-årene er dømt til fengsel for salg av hasj til flere i Flekkefjords-området.

Foto: Lars Eie / NRK

Lister tingrett har dømt en mann fra Flekkefjord til fengsel etter at han solgte hasj til mellom 15 til 20 personer i alderen 20 til 30 år. Mannen som er i 20-årene, kjøpte over en halv kilo hasj av en mann politiet regner som hovedmannen.

Strengere straff

Lister tingrett mener at det er straffeskjerpende at salget foregikk til flere personer. Bare ti gram av 600 gram gikk til eget bruk, heter det i dommen.

Det er langvarig praksis for at salg av narkotika straffes strengere enn oppbevaring til eget bruk, mener retten.

Tilståelsesdom

Mannen i 20-årene ble pågrepet i forbindelse med narkoaksjoner mot flere personer i Lister, da i hovedsak i Flekkefjord, Kvinesdal og Lyngdal. Tre større narkotikanettverk ble rullet opp i januar i år.

Mannen har erkjent forholdene han er siktet for og ble dermed dømt i en tilståelsesdom. Uten tilståelsen ville dommen ha vært på fem måneders fengsel, men Lister tingrett kom til at 90 dagers fengsel var passende straff.

Inndragning

Retten skriver at mannen har solgt hasj for 150 kroner for ett gram. Totalt har mannen erkjent å ha solgt 590 gram. Derfor inndrar retten 88500 kroner, som mannen må betale etter salg av hasj.