NRK Meny
Normal

Nærmere sykkelfest i sentrum

Økonomien er i ferd med å falle på plass og rittleder Erik Tandberg tester i dag gatene i Kristiansand.

Video Satser på sykkelfest i sentrum

Tandberg tror på sykkelfest i byen etter at Sørlandsparken Grand Prix i forrige uke måtte avlyse på grunn av byggingen ved Sørlandssenteret.

Mangler en million

Erik Tandberg

Erik Tandberg ser at trange sentrumsgater kan bli utfordrende, men har likevel tro på at et sentrumsløp lar seg gjennomføre.

Foto: Thomas Grønvold / NRK

I dag var rittlederen på jakt etter den perfekte løypa som kan ta imot verdens beste syklister til et mulig ritt til sommeren. Etter at det ble klart at sykkelsuksessen fra i fjor ikke kan gjentas i Sørlandsparken i år, satser man alt på å få til ett sykkelritt i sentrumsgatene i Kristiansand, hvor både Markensgate og Skippergata kan bli en del av den mulige løypetraseen.

Etter møter med sponsorer i ettermiddag er optimismen stor.

– Vi er i dag ett skritt nærmere. Jeg har ikke spesielt lyst til å gå ut med konkrete beløp, men kontantrammen ligger på ca. tre millioner kroner og vi er ikke langt unna to tredeler, sier Tandberg.

Dermed er optimismen og troen styrket på at det kan bli folkefest i sykkelbyen.

– Vi skal være flinke nå til å tenke langsiktig. Bygge dette over lengre sikt og skape den folkefesten inne i Kristiansand sentrum som byen og folket fortjener etter den starten vi satte i fjor, sier Tandberg.

– Et godt fundament

Svein Bergheim, som jobbet for å få sykkel-VM til Kristiansand, er imponert over arbeidet som er gjort de siste dagene. Og synes ikke byen er for liten for et stort sykkelløp.

– Rittet er stort, men i VM-søknaden har vi kartlagt mye av fasilitetene så mye ligger allerede godt til grunn. Vi kan skape et godt internasjonalt løp og trekke til oss mange tilskuere. 25000–30000 tilskuere som var i Sørlandsparken, kan vi trekke inn til sentrum

– Kommunen må ha visjoner og se muligheten. Tandberg har skapt et godt fundament og jeg tror vi får med oss næringslivet og kommunen til å lage en folkefest i byen, sier Bergheim.