NRK Meny
Normal

Nær et par hundre demonstrerte i Kristiansand

Den anti-islamske organisasjonen Pegida og ungdomspolitikere fra «Kristiansand mot rasisme» demonstrerte mot hverandre i Kristiansand mandag kveld.

Den antiislamske organisasjonen Pegida gjorde det kjent forrige uke at de kom til å holde en demonstrasjon i Kristiansand mandag kveld. Omlag 15 personer møtte opp til denne demonstrasjonen

Det tok ikke lang tid før ungdomspolitikere og venstreradikale grunner varslet motdemonstrasjon.

På forhånd hadde nær 40 personer meldt sin ankomst til Pegida-marsjen og over 500 personer til motdemonstrasjonen. Trolig var 150 personer på motdemonstrasjonen.

– Politiet vil følge sikkerheten tett for å unngå bråk under kveldens to demonstrasjoner i Kristiansand, sa Dag Tallaksen i politiet i Kristiansand før demonstrasjonene.

Imot muslimsk påvirkning

Samtidig med demonstrasjonene i Kristiansand har den antiislamske bevegelsen Pegida demonstrasjoner i Oslo og Tønsberg.

Demonstrantene fra Pegida sier de er imot muslimsk påvirkning og islamisering og er inspirert av demonstrasjonene som startet i den tyske byen Dresden i fjor høst.

Dette blir tredje mandag på rad at Pegida, som er en tysk forkortelse for Patriotiske europeere mot islamisering av Aftenlandet (Vest-Europa), demonstrerer i Oslo.

Felles politisk markering

Demonstrasjonen som markertee motstand mot Pegida, samlet ungdomspolitikere fra alle fløyer. Rød Ungdom, Unge Venstre, Sosialistisk Ungdom og SV, AUF, Grønn Ungdom, KrFU, Miljøpartiet De Grønne, Unge Høyre samt antirastistiske organisasjoner var representert.