Nå tar det helt av for Basse

Telefonen til Basse Andersen ringer hvert femte minutt. De ringer fra utland og innland. Alle vil ha en bit av lettskremte Basse.

Basse går world wide

Arbeidskollegene til Basse Andersen har latt det gå sport i å skremme Basse, for det er ikke så mye som skal til. Dette fenger nå hele nasjonen, og også resten av Europa begynner å få øynene opp for Basse.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

TV-reportasjen om Basse fra Arendal har fått enorm oppmerksomhet på Internett. Etter at videoen også ble oversatt til engelsk på Youtube, går den nå sin seiersgang over hele verden.

I dag har NRK-videoen hvor Basse blir skremt av sine arbeidskolleger ligget på forsida på både youtube.com og msn.com.

Basse Andersen – en helt vanlig, men lettskremt mann – er i ferd med å bli superkjendis.

– Det er veldig gøy, men jeg må jo si at det har vært hektisk. Jeg hadde ikke anelse om at en intern video og litt moro her på jobb skulle ende opp på denne måten, sier Basse til NRK.

I Daily Mail

Storbritannias nest største avis, Daily Mail, har en reportasje om Basse i dag, der kommentarene fra leserne strømmer inn.

De fleste av dem synes synd på Basse, som blir utsatt for så mye skremming, mens andre bare mener at dette er noe av det gøyeste de har sett.

Har du noen gang blitt skikkelig skremt? Da kan du kanskje kjenne deg igjen i det Basse Andersen opplever på jobb, nesten hver dag.

Se videoen av som har skapt så mye rabalder for Basse her.

Men Basse holder fast ved at han ikke tar skade av spøkingen fra kollegene.

– Det dere ser på film er det som er planlagt og regissert. Men det skjer masse hver dag som gjør at jeg blir skremt, hvor de ikke har planlagt å skremme meg. Sånn er jeg bare. De er ikke stygge med meg, sier Basse.

Er superpopulær

I dag skal Basse bli intervjuet av flere radiokanaler og aviser. Blant annet har både Agderposten, Dagbladet og VG vært i kontakt med ham.

Telefonen hans på kontoret i Arendal ringer hvert femte minutt, og det er ikke mye annet enn medieyndling han rekker å være for tida.

– Jeg synes det er gøy, men det har blitt så mye at jeg har ikke rukket å se alt som er lagt ut ennå, sier Basse til NRK.no.

Han er også populær på Twitter. Blant andre har komikerlegenden Stephen Fry, som har over 5 millioner følgere, twitret om Basse.

Stephen Fry, Twitter

Mange vil dele videoen med Basse, en av dem er Stephen Fry.

Foto: Skjermdropp: Twitter.com

Besøk fra Tyskland

Og historien om Basse bare sprer seg videre. Det nest største TV-selskapet i Europa, tyske RTL, kontaktet ham i dag og ville lage reportasje om ham.

Og Basse synes altså det er helt greit å bli kjendis.

– Så lenge det er latter og moro er det helt topp. Når folk synes det er moro, kan jeg leve med å bli skremt, sier Basse.

En reportasje i Sørlandssendinga forrige fredag har gjort Basse Andersen fra Arendal landskjent. Saken om den lettskremte mannen er sett av tusenvis av mennesker på sosiale medier. Og hovedpersonen selv synes det er gøy at han kan få andre i godt humør.

SE VIDEO: Basse synes det er gøy at han kan glede andre ved å bli litt skremt.

Mange prøver å skremme Basse

Basse får utrolig mye oppmerksomhet også i Arendal, hvor han bor. Stort sett er det moro, som at folk begynner å le bare de ser ham.

– Jeg kjenner mange mennesker fra før, men jeg merker de siste dagene at det har tatt seg opp ja. Jeg kommer i kontakt med mange mennesker som ler når det ser meg, som i brøddisken på butikken. Og det er jo litt morsomt, synes jeg.

Men kjendisfaktoren har også sine negative sider. Det dummeste er at folk prøver å skremme ham.

– Jeg var ute og spiste og var på konsert på lørdag. Da fikk jeg litt mer oppmerksomhet enn jeg pleier. Det dumme er at folk skal skremme meg, og akkurat når jeg sitter og koser meg ute synes jeg ikke det er noe særlig.

– Jeg forstår at unger gjerne vil bort og si bø til meg, og det er bare hyggelig, men jeg håper ikke at alle voksne mennesker nå skal prøve å ta livet av meg, sier Basse.