Nå skal Mineralparken satse tungt på barn

Mineralparken på Evje skal nå bruke nær en halv million kroner på å gjøre parken mer barnevennlig.

Anette Hansson

I fjellhallene i Mineralparken på Evje skal de investere i nye leker og aktiviteter for å gjøre det mer spennende for barn.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Mineralparen

Inne i fjellhallene finnes over 1000 mineraler fra hele verden.

Foto: Håkon Eliassen / NRK
Anette Hansson

Anette Hansson sier Mineralparken vil bruke nær en halv million kroner på å gjøre parken mer barnevennlig.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

– Vi har lagt til rette for barn ute med badeplass, lekeplass og aktiviteter som kan gjøres i stein, men vi ønsker å ha et større tilbud for barn innendørs. Da kan vi ha et tilbud her også utenom sommersesongen, sier Anette Hansson i parken.

I dag har Mineralparken på Evje i Setesdal sesong fra slutten av mai til slutten av september. I løpet av årets sesong besøkte 20.000 barn parken. Men de vil ha flere.

Derfor skal det satses tungt for å fornye parken innendørs. Nær en halv million kroner skal brukes for å gjøre fjellhallene i parken, hvor det i dag er utstilling, mer barnevennlig.

– Vi skal lage spill, hodebry-leker og andre aktiviteter inne i fjellhallene som barna kan holde på med på egen hånd eller sammen med foreldrene, sier Hansson.

– Folk forventer å oppleve noe nytt.

Inne i fjellhallene finnes over 1000 mineraler fra hele verden. Helt siden 1992, da parken åpnet på Evje, har folk kommet for å se utstillingen.

I 2010 besøkte kronprinsparet parken da de var på rundreise i Aust-Agder. Se video fra besøket nederst i artikkelen.

Mange tror at flesteparten av de besøkende er utenlandske turister som kommer med cruiseskip til Kristiansand, men det er barnefamilier fra Sørlandet som står for den største prosentandelen.

– Det er feil at vi har flest utenlandske besøkende. Den største besøksandelen kommer fra Agder og det er der vi kommer til å satse videre.

– Folk forventer å oppleve noe nytt. Det gir selvfølgelig noen utfordringer, men det er nettopp derfor vi nå satser tungt på å gjøre inneområdene mer barnevennlige, sier Hansson.

– 20.000 barn besøkte dere i løpet av årets sesong. Hvor mange forventer dere i 2015?

– Vi har ikke noe klart tall, men vi satser og forventer mange flere.

Mineralparken

Det er her i fjellhallene i Mineralparken det skal bli lagt bedre til rette for barn.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

– Betyr mye for bygda

Bjørn Ropstad

Ordføreren i Evje og Hornes kommune, Bjørn Ropstad, synes det er fantastisk at Mineralparken skal satse på barn.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Ordføreren i Evje og Hornes kommune, Bjørn Ropstad, gleder seg stort over satsingen fra det som er Aust-Agders største turistattraksjon.

– Det er fantastisk. Det er så moro å se den utviklingen som skjer i parken. Barn, ungdommer og familier trives der.

– Hva betyr det for Evje og Hornes kommune?

– Det er ingen tvil om at satsingen vil bety mye for oss. Når familier stopper i Mineralparken, og blir i bygda noen dager, betyr det at vi får fokus på området vårt.

– Nå har vi flere steder i området som tilbyr aktiviteter for barn og ungdommer. Vi har raftingsenter og gokartbane i tillegg. Det er klart dette skaper liv i bygda. Det er helt vesentlig for oss at vi får dette til å fungere, sier Krf-ordføreren.

Fra Lillesand ble kronprinsparet kjørt i bil til Evje der de valgte fengselsbesøk og møte med pasienter med overvektsproblematikk. Men det begynte med folkefest i Mineralparken.

Se reportasje fra 2010 da kronprinsparet besøkte Mineralparken på Evje.