NRK Meny
Normal

Nå kommer debutlåta fra Lila (12)

En drøm går i oppfyllelse for 12 år gamle Lila fra Lyngdal. I dag gir hun ut egen låt.

Sangtalentet Lila gir ut debutsingelen sin i dag, og vi var med på forberedelsene da 12-åringen fra Lyngdal spilte inn musikkvideo.

– Det er ganske personlig å gi ut en låt som ingen har hørt før. Nå skal jo folk dømme selv, sier Lila Elveseter Abrahamsen.

Lila sminkes

Lila sminkes av Marte Knutsen Haukeland før videoinnspillng.

Foto: Janne Aateigen / NRK
Lila og mentor Øystein Aamodt

Lila sammen med mentor og produsent Øystein Aamodt

Foto: Janne Aateigen / NRK
Lila Elveseter Abrahamsen

Lila Elveseter Abrahamsen klar for innspilling av musikkvideo til sin nye singel.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Hun gir i dag ut sin aller første single "The Day You'll find me". En ballade med kjærlighetstekst. Både melodien og teksten er skrevet av den 17 år gamle kristiansanderen Sara Jørundland Berg.

Lila ble kjent på rekordtid da hun i fjor la ut en musikkvideo på Youtube og endte opp med platekontrakt.

Ung artist

Lila har også spilt inn musikkvideo til singelen. Her er hun opptatt av å finne sin egen stil og holde på sin reelle alder, 12 år.

– Veldig mange tar feil av meg og tror jeg er eldre enn det jeg egentlig er. Jeg synes det er viktig at jeg framstår, kler meg og sminker meg etter hvor gammel jeg faktisk er, forteller hun.

Mentor og produsent Øystein Aamodt forteller det er viktig å ta hensyn til alderen på artisten. Men så lenge Lila gjør det på eget initiativ og synes det er gøy, vil han hjelpe med det han kan.

Internasjonalt

Aamodt tror det er opp til publikum hvor langt ungjenta kan nå.

– Blir singelen godt mottatt kan den jo gå utover landegrensene som den forrige videoen. Da kan det jo bli en internasjonal sangfugl vi har med å gjøre, sier han.

Lila har vært i studio hver uke det siste året og har øvd 6-7 timer hver gang. Nå håper hun det vil fortsette slik og ser frem til å utvikle seg enda mer.

– Det har jo egentlig bare vært en drøm, sier hun.

Se og hør singelen her: