Nå kan du være turist i egen by i juni

Innbyggerne i Kristiansand får nå muligheten til å være turist i egen by og bli bedre kjent med turistattraksjoner, museer og opplevelser.

Kanskje er du en av de som kjenner museer og turistattraksjoner i utlandet bedre enn i din hjemby? konseptet "turist i egen by" kommer nå til Kristiansand.

Inspirert av tilsvarende arrangement i Oslo, så vil Kristiansand arrangere «Turist i egen by» den 5. juni.

Kristiansand kommune, USUS AS/Visit Sørlandet og de ansvarlige for byens museer, attraksjoner og opplevelser inviterer til én dag med gratis inngang for byens innbyggere.

I Oslo har dette vært et fast arrangement i mange år, og titusenvis av byens innbyggere får gratis Oslo-pass én dag i året for å komme inn på byens mange turistattraksjoner.

Nå vil Kristiansand teste ut det samme konseptet.

Heidi Sørvig

Heidi Sørvig i Visit Sørlandet.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

– Vi har hentet inspirasjon fra Oslo og kopierer bare suksessformelen deres. I år var det 20.000 Oslo-borgere som var med da de arrangerte «Turist i egen by», sier Heidi Sørvig i Visit Sørlandet.

– Folk må bli kjent med byen sin

For å kunne være med på «Turist i egen by» i Kristiansand må innbyggerne registrere seg på forhånd.

Da får de gratis inngang på museer, attraksjoner eller opplevelser som er med i prosjektet.

Gjennom registreringen vil deltakerne få informasjon om hvilke tilbud som er med, og samtidig blir man registrert i en «ambassadørbase».

– Hvert år mottar kristiansanderne mange gjester og venner som kommer på besøk. Innbyggerne er derfor byens beste ambassadører. Og da må de jo bli bedre kjent med byen, slik at de kan gjøre en enda bedre jobb for å vise frem byen, sier Sørvig.

Informasjonskart

På selve dagen vil arrangørene ha folk plassert rundt om i byen med egne T-skjorter merket med «Turist i egen by», og alle bedrifter som blir med på arrangementet vil også få T-skjorter til personell slik at det er tydelig for deltakerne at her er det «Turist i egen by» som gjelder.

Det vil også bli laget et enkelt informasjonskart som distribueres ut i forkant og i løpet av arrangementet.

– Vi har allerede fått med oss Vest-Agder-museet, Stiftelsen Arkivet, Sørlandets Kunstmuseum, City Train og MS Maarten på arrangementet, og vi regner også med at det er flere andre som vil være med på dette etter hvert, sier Sørvig.

Sørlandets Kunstmuseum

Sørlandets Kunstmuseum er med i prosjektet.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK