Hopp til innhold

Nå ansetter oljenæringen folk igjen

Flere store selskaper innen olje- og gassnæringen på Sørlandet tar nå inn nye ansatte etter flere år med nedbemanning.

Norsafe

Livbåtprodusenten Norsafe.

Foto: Pål Tegnander / NRK

NHOs økonomibarometer viser at flertallet av bedriftene opplever en økonomisk forbedring.

Livbåtprodusenten Norsafe i Arendal sa i fjor opp 90 ansatte, men trenger nå flere folk, sier administrerende direktør, Dag Songedal.

– Grunnen er at vi har fått flere ordrer og trenger flere folk til å produsere båtene våre. Vi ansetter folk på Tromøy og på Akland i Risør, og vi har godt med oppdrag de ni første månedene av 2018.

Dag Songedal

Dag Songedal, administrerende direktør i Norsafe.

Foto: Tor Saltrøe / NRK

Oppsigelser i fjor

De siste årene har vært tunge for Norsafe og andre offshorebaserte selskaper på Sørlandet. Bare i fjor sa Norsafe opp 90 ansatte, men nå har tingene normalisert seg.

Vi reduserte bemanningen kraftig i 2015 og 2016, sier Songedal.

– Men i år har vi fått betydelig flere ordrer enn i fjor, også innen offshore. De fleste ordrene er knyttet til oppgradering av eksisterende installasjoner. Fortsatt er det slik at mye til offshore bygges i Norge. Det gjør at vi har kunnet øke antall ansatte i 2017. Og trenden fortsetter heldigvis inn i 2018.

Trond Madsen

Trond Madsen, rådgiver i NHO Agder.

Foto: Odd Rømteland / NRK

God tendens

NOV i Arendal er et annet selskap som har hatt tunge år under oljekrisa med kutt i bemanningen. Etter det NRK erfarer, tar avdelingen i Arendal nå inn folk som er permittert.

NHOs ferske økonomibarometer viser samme tendensen. Det går bedre for næringslivet på Sørlandet, sier rådgiver Trond Madsen.

– Men bildet er samtidig sammensatt. Noen bedrifter går veldig bra, mens andre har en krevende situasjon. Men i en sum er utviklingen positiv, og det er viktig.

For Norsafe betyr normaliseringen at selskapet i større grad kan tenke på å utvikle nye produkter:

– Vi har større fokus på utvikling og jobber med prototyper som også tar kapasitet i produksjonen, sier administrerende direktør Dag Songedal.

Livbåt GES50 MKIII fra NorSafe

Livbåt fra Norsafe.

Foto: NorSafe

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren