NRK Meny
Normal

Myggen legger opp

Erik Mykland legger opp som fotballspiller. Etter comebacket mot Sandnes-Ulf sist høst, så legger han nå opp - igjen.

Video nsps_upload_2009_6_30_11_47_44_651.jpg

VIDEO: Se Myggen snakke om tiden i Start.

– Det er rett og slett fordi jeg ikke følte at jeg kom opp på det nivået jeg ønsker og da er det best å gi seg. I tillegg har jeg vært ett år borte fra familie og barn.

HØR: Myggen om karrieren i Start

– Dette har absolutt ingenting med eierskiftet å gjøre. Det har vært en fantastisk tid i klubben. Det har vært litt berg-og-dal-bane noen ganger. Kroppen var ikke god da jeg kom hit. Jeg startet på minussiden, så jeg måtte trene veldig hardt. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få spille eliteseriekamper for ett år siden. Det har vært en fin tid, sier Erik Mykland til NRK Sørlandet.

HØR: Skisland om Myggen

– Det har ihvertfall vært veldig bra for meg også håper jeg at de har fått noe igjen de og, sier «Myggen».

– En trist dag

Sportsdirektør Svein Mathisen syns Erik Mykland vært en sterk bidragsyter under årets sesong.

– En trist dag, samtidig som at vi har gjennomført et prosjekt som alle sa var håpløst. Vi klarte det til slutt og Erik ble Tippeligaspiller igjen. Etter første kampen hans mot Tromsø - når vi hadde vunnet, så var vi veldig fornøyd. Etter det har vi hatt noen gode og vemodige stunder. Det har vært et vellykket år for oss alle sammen. Erik er en sterk bidragsyter til den tabellplasseringa vi har i dag, sier Sportsdirektør Svein «Matta» Mathisen til NRK Sørlandet.

Blir talentspeider

Nå blir «Myggen» ikke med Start til Lillestrøm til morgendagens kamp. Men han skal fortsatt ha tilknytning til start som talentspeider. Han skal og stille opp for klubben - ved behov. «Myggen» skal fortsette sine fotballskoler.

– Erik vil alltid være velkommen tilbake til Start og Sør Arena. Og vi er særs fornøyd med at han har takket ja til en rolle som talentspeider hos oss. Han har et fantastisk øye og blikk for spillet og for de som spiller spillet, sier Sportsdirektør Mathisen til ikstart.no .