Normal

Musikalske minner fra 40 år

I 40 år har Hans-Inge Fagervik skrevet og utgitt sanger. Nå ser nordlendingen på Tromøya tilbake med en CD-boks. Møt ham på SørlandsScenen i NRK P1 onsdag ettermiddag.

Hans-Inge Fagervik

Møte Hans-Inge Fagervik i SørlandsScenen.

Foto: Janne Aateigen/NRK

Det var i 1998 han gjorde sørlending av seg, etter å ha møtt kjærligheten i form av ei jente fra Tromøy. Men da hadde han allerede en mangeåring karriere bak seg, med mangfoldige turneer og mange egenskrevne sanger.

Kjærlighet og miljø

Samleboksen fra Fagervik består av fire Cd-plater og inneholder hele 76 innspillinger med Fagerviks visepop. Han har problemer med å sammenfatte innholdet.

– De inneholder vel alt mulig. På 80-tallet gjorde jeg mange sanger med kristent innhold, men jeg skriver om medmenneskelighet og ting i tiden som opptar meg. Miljø og kjærlighet er viktige stikkord nå, forteller 60 år gamle Hans-Inge Fagervik, som er født på dikterpresten Peter Dass sitt fødested, den vesle øya Seløy på Helgelandskysten.

De mange årene som artist har gitt Fagervik mange rike opplevelser. Selv trekker han gjerne frem et møte rundt sangen «Forelsket i livet».

Stort engasjement

– Den skrev jeg til ei jente i Kristiansand som havnet i rullestol som ung, og som hadde skrevet et brev til meg så livsbejaende og positivt at det tok meg. Og under en tettpakket konsert i Domkirken i Kristiansand noen år senere så jeg plutselig denne jenta på første rad i det jeg steg ut av spotligheten, sier han.

– Det ble veldig sterkt, forteller Fagervik som legger til at det som da skjedde med ham, jenta og forsamlingen gjorde at en journalist på konserten kalte dette den «mest magiske konserten han hadde vært på», sier Fagervik.

Hans Inge-Fagervik har også skrevet sanger om narkotikamisbruk, og har engasjert seg mye i arbeidet med ungdom og narkotika. På SørlandsScenen kan du høre ham fortelle mer om sine sanger og sitt engasjement.