Hopp til innhold

Muse suksess på Hove

Musekonserten på Tromøya går beskrives som en av tidenes Hove-konserter. Trioen fra England trivdes bedre på Hove enn på Glastonbury.

Matthew Bellamy

Bellamy og Muse leverte et fantastisk lyd- og lysshow.

Foto: Pål Tegnander / NRK
Håkon Moslet

- En meget vellykket start på Hovefestivalen, sier Moslet.

Foto: NRK

Muse kom rett fra gigantfestivalen i Glastonbury i England. Men ifølge vokalist Matthew Ballamy er det triveligere på Hove - selv med publikumsrekord på rundt 20 000.

– Det er mye mer spennende å spille for 20.000 - for du kan se folk. Når det blir 80.000 - 100.000 - så blir det som et hav av folk og Glastonbury-publikummet står lengre fra scenen, sier Bellamy. ( NRKs oversettelse)

– En av Hoves beste

Og det ble en kjempesuksess for den engelske supertrioen Muse på Hovefestivalens åpningskveld i går. Håkon Moslet, NRKs Ung-redaktør, mener dette ble en av tidenes Hove-konserter.

– Muse er et band for folk med store stereoanlegg og for festivaler med stort PA-anlegg. Sånn sett tror jeg Muse var en perferkt headliner for Hovefestivalen - både på papiret og i praksis onsdag kveld.

Han mener bandet leverte både til hardcore-fansen tett på scenen og de mer skuelystne i de bakre rekker. Muse-showet er storslått og høyteknologisk - med lyd, lys og laser.

– Når laserne stod i tretoppene her på hiten "Starlight" like før midnatt - så var det bare å gi seg hen til Muse, sier Moslet.

Les også: NRK P3s guide til Hove