Muse åpner Hovefestivalen

Britiske Muse er første band ut på årets Hovefestival.

Muse

Muse åpner sommerens Hovefestival (arkivbilde)

Foto: Promo

Matthew Bellamy i Muse

Muse har to ganger spilt på Quart, i år entrer de scenen på Hove. (arkivbilde)

Foto: Karl Walter/Getty Images / Scanpix/AFP

Muse er den første headlineren som bekreftes til årets Hovefestival. Konserten finner sted på Tromøya tirsdag 29. juni og er én av få festivaljobber bandet har offentliggjort hittil i år, ifølge pressemelding fra festivalen.

Hovefestivalen har ventet lenge på å få annonsere sin første headliner. For to uker siden ble det også klart at festivalen også flyttet startdagen en dag frem, fra onsdag 30. til tirsdag 29. juni.

– Sterkt program

Booking-sjef Toffen Gunnufsen er glad for at festivalen nå har de viktigste brikkene på plass.

– Vi fikk noen nye muligheter som gjorde at vi blant annet har flyttet festivalen en dag. Det positive er at bookingprosessen har gått sin gang tross datoendringen, og at vi nå er klare for å slippe en rekke spennende navn i dagene som kommer. Det tegner faktisk til å bli det sterkeste Hoveprogrammet noensinne, sier han.

Musikkpriser

Toffen Gunnufsen

Gunnufsen gleder seg. (arkivfoto)

Foto: NRK / NRK

Trioen fra Devon i England slapp debutplata Showbiz i 1999 og har siden den gang vokst til å bli et av klodens største band. Gruppa har flertallig ganger mottatt Q Awards, NME Awards og Brit Awards, og har solgt millioner av album på verdensbasis. Bandets foreløpig siste album, The Resistance, ble sluppet i september 2009, og gikk direkte til topps i hele 19 land.

– Dette er Festival Republics andre år på Hove, og sånn vi har blitt kjent med festivalen tror vi vil Muse passe perfekt som en av headlinerne i år. Muses storslåtte musikk vil ganske enkelt kle Hoves flotte naturomgivelser, og blir en fantastisk start på festivalen, sier festivaleier Melvin Benn i Festival Republic.

Hovefestivalen 2010 går av stabelen 29. juni - 2. juli på Tromøya utenfor Arendal. Foreløpig er bla. Dizzee Rascal (UK), Gallows (UK), Serena Maneesh (NO) og Kråkesølv (NO) klare festivalen.