Hopp til innhold

Mulig prisdumping skal granskes

Påstandene om at Kristiansand kommune dumper prisen på egen hjemmehjelp skal granskes.

Lars Dahlen

SKAL GRANSKES: Kristiansand kommune skal granskes av kommunerevisjonen. Spørsmålet er om kommunen dumper prisene på hjemmehjelp for å hindre konkurranse fra private.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Helse- og sosialdirektør Lars Dahlen har i dag bedt kommunerevisjonen i Kristiansand undersøke om kommunen selv kalkulerer lave priser på hjemmehjelp for å utestenge private.

Mistenkeliggjort

Kommunens egne regnestykker viser at en time hjemmehjelp koster 345 pr. time. Private ble invitert til å gi anbud til samme pris, men bare et firma meldte seg.

Etterpå er det antydet fra flere politikere at dette er en måte å motarbeide bystyrets vedtak om fritt brukervalg fra neste år. Dette vil ikke helse- og sosialsjef Dahlen ha på seg.

–Jeg kan ikke leve med at jeg blir mistenkeliggjort for dumping av pris. Da må vi ha en uhildet instans til å gå gjennom dette, kommunerevisjonen for Kristiansand, sier han til NRK.no.

– Svært ubehagelig

– Er du helt sikker på at dere ikke har kalkulert for lavt?

– Dette er en reel pris. Den er basert på det vi finansierer våre egne tjenester på. Men nå får vi en uhildet gjennomgang, så får vi se, sier Dahlen.

– Hvordan opplever du disse påstandene?

– Dette er svært ubehagelig, sier Dahlen.

Han møtte i ordfører Per Sigurd Sørensen for å diskutere saken.

– Jeg synes det er greit og en god løsning at vi nå får denne gjennomgangen, sier Sørensen.