NRK Meny
Normal

Her spiller de for Litauens president

600 mennesker så Lindesnes Trekkspillklubb underholde Litauens president Dalia Grybauskaitė på torsdagens midtsommerfest.

Lindesnes trekkspillklubb spiller for Litauens president Dalia Grybauskaitė

Her spiller Lindesnes Trekkspillklubb for presidenten i Litauen. Forespørselen kom fra den norske ambassadøren Leif Arne Ulland, som befinner seg i midten av bildet bak musikerne.

Foto: Frode Vestad/dokufilm

Lindesnes Trekkspillklubb møtte torsdag presidenten i botanisk hage i Litauens hovedstad Vilnius i forbindelse med en midtsommerfest for de nordiske og de baltiske landene.

Trekkspillklubben så stort på oppgaven da den ble tildelt, men mener det ikke er forskjell på presidenten og «vanlige folk».

– De er ikke noe annerledes enn andre, så dette blir bare moro, sa leder i trekkspillklubben, Atti Eikaas til NRK i forkant av konserten.

Her opptrer de for presidenten:

Lindesnes trekkspillklubb spiller for Litauen president Dalia Grybauskaitė

Her spiller de for presidenten.

Foto: Frode Vestad/dokufilm

– Ikke nervøse

Han fortalte til NRK at oppgaven er lik en hvilken som helst annen, til tross for at det er av de større oppdragene de har fått.

– Vi er ikke noe mer nervøse enn om vi spiller på det lokale aldershjemmet her i Lindesnes. Det blir omtrent det samme, fortalte Eikaas.

Forespørselen kom fra den norske ambassadøren Leif Arne Ulland, som har sett Lindesnes Trekkspillklubb opptre tidligere.

– Han hadde sett oss opptre et par ganger før. Hvorfor han vil ha nettopp oss, må du nesten spørre ham om selv.