NRK Meny
Normal

Motstand i Aust-Agder

SP-lederne i Aust- og Vest-Agder er delte i spørsmålet om fylkessammenslåing.

Sigmund Oksefjell og Kristen Bjormyr

Sigmund Oksefjell (t.v) og Kristen Bjormyr ble gjenvalgt som ledere for henholdsvis Vest- og Aust-Agder Senterparti i helgen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Årsmøtet i Aust-Agder Senterparti i helgen viste at det fortsatt er kraftig motstand mot en fylkessammenslåing med Vest-Agder.

Senterpartiets kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppe antydet forleden at Agder var et sted der det kunne komme en frivillig sammenslåing.

Men lederen av Aust-Agder Sp, Kristen Bjormyr, gir Meltveit Kleppe liten støtte:

Ser ikke poenget

- I Aust-Agder er det en betydelig motstand mot sammenslåing av fylkene. Vi ser ikke helt poenget, men heller en del ulemper, særlig fra Arendal og østover, sier Bjormyr, som i helgen ble gjenvalgt som leder for Aust-Agder Senterparti.

- I Aust-Agder er det en betydelig motstand mot en sammenslåing.

Vil dere jobbe aktivt mot å unngå en sammenslåing?

- Jeg tror ikke vi hverken kommer til å jobbe for eller i mot, men det vil tiden vise. Det avhenger av om det kommer opp ting som gjør fylkesgrensen til et problem, noe vi ikke opplever den som i dag.

På sikt

Vest-Agder SPs Sigmund Oksefjell tror derimot at det går mot en sammenslåing.

- Jeg har stor tro på at Aust-Agder og Vest-Agder vil nærme seg betraktelig gjennom enda bedre samarbeid. Dette tror jeg på sikt vil føre til en sammensmelting, sier Oksefjell, som også ble gjenvalgt i helgen, som leder for Vest-Agder SP.