Mot tidenes iskremsommer

Hennig-Olsen Is i Kristiansand kjører både kveldsskift og ekstraskift i helgene for å dekke etterspørselen etter is. Kanskje går det mot ny rekord.

Hennig Olsen

Hennig-Olsen is tror det må fint sommervær til i hele landet for at isfabrikken skal slå forrige salgsrekord fra 1997.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Paal Hennig-Olsen

Paal Hennig-Olsen trapper opp produksjonen i sommer med håp om å slå salgsrekorden fra 1997.

Foto: Hennig-Olsen

– Nå har vi hatt fantastisk fint vær helt siden påske. Så det er mye som tyder på at vi kan få den beste sommeren vi noen gang har hatt, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen i Hennig-Olsen Is.

Likevel tar direktøren ingen ny rekord på forskudd. Vi må helt tilbake til 1997 for å finne den siste toppnoteringen.

– Vi hadde et veldig bra år i 1997, for dem som husker litt tilbake. Da var det vedvarende fint vær i juli, august og nesten hele september. I år begynner vi å nærme oss samme takter som vi hadde i 1997, sier en optimistisk Hennig-Olsen.

Sliter med å produsere nok

Akkurat nå er det viktigste for isfabrikken å produsere nok.

– Vi sliter litt akkurat for øyeblikket med å holde unna på de største produktene. Vi ligger på grensen nå, men vi kjører ekstraskift og weekendskift, spesielt på Sørlandsis og Kroneis, forteller Hennig-Olsen, som ser det som en utfordring å holde produksjonen tritt med etterspørselen.

– Det svinger en del. Nå er vi ikke så avhengige av sommerværet som vi kanskje vi var for 20 år siden. Salget har flyttet seg fra såkalt småis over på sparepakker. Men vi driver i en «risky business», sier Hennig-Olsen.

Været viktig for rekorden

Mange ting må klaffe for å gi ny rekord på salet av is, spesielt værmessig.

– Det er viktig med god temperatur, sol og god varme. Selvfølgelig har det mye å si at det er fint vær over hele Norge, ikke bare deler av Norge. Det må være fint både på Sørlandet, Østlandet, Vestlandet og langt oppe i nord.

Hennig-Olsen Is

Produksjonen hos Hennig-Olsen is går på løpende bånd mot mulig ny salgsrekord

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX