NRK Meny
Normal

Mot ja til Barbu-blokker

Ni av Aps 12 representanter i Arendal bystyre sier ja til blokkene i Barbu. Det er klart etter gruppemøtet mandag kveld.

Barbu nye planer

Opptelling blant bystyrerepresentantene to dager før slaget står - viser flertall for at det bygges tre blokker i bydelen Barbu.

Foto: A7 Arkitekters illustrasjon. Foto tatt av Svein Sundsdal, NRK

Det ser dermed ut til at det blir flertall for de tre planlagte blokkene i Barbu.

En opptelling som omfatter Ap, KrF, Sp og Frp, viser at minst 20 av partienes representanter vil stemme for blokk-utbyggingen når bystyrets 39 representanter samles torsdag.

Håpte på entydig ja

Torill Rolstad Larsen

Rolstad Larsen fikk ikke et rungende ja fra alle Aps representanter

Foto: Svein Sundsdal / NRK

På gruppemøtet til Arbeiderpartiet mandag kveld ble det klart at ni stemmer for og to, John Tellmann Tjuslia og Tove Skyttemyr, mot planene. Én har ikke bestemt seg. Det er lederen av lokallaget, Robert C. Nordli.

Ordfører Torill Rolstad Larsen hadde håpet på full tilslutning i partiet.

– Jeg ville helst at alle 12 i Ap stemte for, men vi er jo fristilt, selv om årsmøtet gikk for utbyggingen, sier hun.

LES: Ap fristiller i Barbu-saken

Frp-er sitter utrygt

Odd Longum

Longum er eneste Frp-er som sier han vil stemme nei.

Foto: Halvard Iversen / NRK

Sju av Frps åtte representanter vil stemme for Barbu-blokkene, opplyser gruppeleder Arne Austenå. Odd Longum er eneste Frp-er som sier nei, og det spekuleres nå på om han blir kastet ut av partiet. Men Austenå vil i kveld ikke bekrefte det.

- Den saken diskuterer vi den dagen han har stemt i mot. Det skjer ikke noe før han eventuelt har avgitt sin stemme.

Åpner for ny runde

Sp, som har to representanter i bystyret, stemmer for reguleringsplanen, sier gruppeleder Kristen Bjormyr

- Men det kan godt være at vi vil ha en ny runde når det gjelder bebyggelsesplanen. Jeg tenker da på utformingen, materialvalg, høyder. Jeg kan godt tenke meg to eller ett bygg i stedet for tre, gjerne et høyt signalbygg, sier Bjormyr.

KrF har tre representanter i bystyret. Minst to stemmer for, kanskje tre, det blir klart onsdag, sier varaordfører Tormod Vågsnes.

Håper striden kan begraves

Det har i lang tid vært strid rundt planenne i Barbu, der motstanderne mener at utbyggingen blir altfor massiv. Arbeiderpartiets gruppeleder Nils Johannes Nilsen håper det nå går mot en avklaring på striden.

– Eter to år er det greit å få en avklaring, slik at vi kan konsentrere oss om andre utfordringer kommunen har, for eksempel i omsorg, sier Nilsen.