Han er pensjonistungdom

Han er 21 år og vil ha deg til å stemme på Pensjonistpartiet 14. september.

Ronny Ramsland

21 år gamle Ronny Ramsdal er fylkesleder i Pensjonistpartiets Ungdom.

Foto: Privat

Sosialistisk ungdom, Arbeidernes Ungdomsfylking og Unge Høyre er ungdomspartier de fleste kjenner til.

Men 21 år gamle Ronny Ramsdal er fylkesleder i et nytt og langt mindre kjent ungdomsparti; nemlig Pensjonistpartiets Ungdom i Vest-Agder.

Tidligere i år ble Pensjonistpartiets første ungdomsparti startet opp i Vest-Agder, og leder Ramsdal vil bort fra at mange først og fremst tenker på bestemødre med rullator og strikketøy og bestefedre med press i buksa når Pensjonistpartiet nevnes.

– Mange blir skremt av navnet, men Pensjonistpartiet har ikke samme betydning for meg som for mange andre. Vi har ikke akkurat de samme sakene som moderpartiet, sier Ramsdal.

Kjemper studentenes sak

Den 21 år gamle lederen mener de lang fra har en pensjonert politikk. Det er faktisk studenter som er deres viktigste sak.

– Når de setter opp et universitet her, må de i alle fall ha nok boliger til studentene, sier Ramsdal.

– Men føler du at partiet taler de unges sak?

– I dag gjør de egentlig det. Fanesaken til Pensjonistpartiet i år er at de vil fjerne vedtaket om at pensjonister og uføre skal ha 0,75 prosent lavere lønnsutvikling i forhold til lønnsmottakerne fra 2011.

– Et vanlig, borgerlig parti

– Hva sier vennene dine om at du er fylkesleder i Pensjonistpartiets Ungdom?

– Det samme som den allmenne mann; de spør hvorfor? Da forklarer jeg at Pensjonistpartiet er et vanlig borgerlig parti som alle de andre, det er bare navnet som er annerledes.

– Men du er enig i at det er litt komisk?

– Nei, det er jeg helt uenig i faktisk. Da jeg fikk forespørselen syntes jeg også at det var litt rart. Men etter å ha lest litt og fått innsikt og forståelse, så er det ikke det, sier Ramsdal.

– Men du bruker det kanskje ikke som et sjekketriks?

– Nei, det er dårlig med det, smiler Ramsdal.

På NRKs nettside www.valgbar.no kan du høre en reportasje om Ronny Ramsdal og høre Pensjonistpartiets Turid Andersen snakke om partiets ungdomspolitikk.

I tillegg finner du mye annet valgstoff av og for ungdom.