NRK Meny
Normal

Mongols etablert i Kristiansand

Den internasjonale og omstridte MC-klubben Mongols MC stiftet i går formelt ei avdeling i Kristiansand.

MC Mongols

1-prosentklubben Mongols MC har nå etablert egen avdeling i Kristiansand (Arkivfoto).

Foto: Steffen Zachariassen / NRK

Det skjedde på en restaurant på Hamresanden, skriver Fædrelandsvennen.

Den internasjonale motorsykkelklubben er på frammarsj i Norge og har etablert seg flere steder i landet. Tidligere i år ble det kjent at Mongols MC hadde konkrete planer om ei avdeling i Kristiansand.

– Det er en fin by å etablere en MC-klubb i. Vi har en hel del dedikerte personer som ønsker å utgjøre en prøveklubb, sa europapresident for Mongols MC, Jonas Bergdahl, til NRK.no i mars.

Mongols er etablert i Trondheim, Bergen og Brårud på Romerike. I tillegg har de en Nomads klubb i Norge. Nå har de også etablert seg i Kristiansand.

Tok bilder av alle

Mongols blir av politiet betegnet som ei svært voldelig kriminell gruppering. Og ifølge Fædrelandsvennen var også politiet på plass på stiftelsesfesten fredag.

Ved innkjøringa til restauranten sto en politipatrulje med tre mann og tok bilder og stoppet alle som skulle inn på festen, og registrerte dem med navn.

Klubbens medlemmer i utlandet har blitt dømt for flere drap, narkotikasalg og utpressing.

Kristiansand kommune har vedtatt å bekjempe såkalte 1-prosentklubber, og politiet har tidligere sagt at de vil gjøre alt i sin makt for å forhindre etablering av slike i Kristiansand.

– Vi er forberedt på motstand når vi etablerer oss. Politiet og politikere er folkets røst, men når de går ut som de gjør i dette tilfellet skremmer de innbyggere unødvendig, sa europapresident i Mongols MC, Jonas Bergdahl til NRK.no i mars.