Mobbeofferets budskap til statsministeren

– Jeg vil råde statsministeren til å søke råd fra dem med rett kompetanse. Noe hun allerede viser hun gjør med dette møtet, sier mobbeofferet som i dag møter statsministeren.

Robert Liland

Robert Mellom Bakkarogberg skal møte statsminister Erna Solberg.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

For to år siden ble Søgne kommune dømt til å betale Robert Mellom Bakkarogberg 650.000 kroner i erstatning fordi han ble mobbet da han gikk på Tinntjønn ungdomsskole.

Erfaringen har gitt ham en helt spesiell kompetanse om mobbing. Fredag møter han statsminister Erna Solberg til toppmøte om mobbing.

– Vi som er mobbet har erfaringer om hvor vondt det er, hvor vanskelig det er å komme gjennom og hvilke ting som burde vært gjort, sier Mellom Bakkarogberg.

Signaleffekt

Både kong Harald og statsminister Erna Solberg gjorde mobbing til tema i sine nyttårstaler. 25-åringen synes det er viktig.

– Det sender et signal om at nå er det på tide med handling. Når to så fremragende personer snakker om et så viktig tema legger flere personer merke til det, sier han.

Han tror det baner vei for større åpenhet om mobbing.

Ann Kristin Liland, moren til Robert som fikk erstatning etter å ha blitt mobbet i tenårene, har skrevet bok om det å være mor til et mobbeoffer.

Moren til Robert har skrevet bok om mobbingen.

Åpenhet

25-åringen fra Søgne tror større åpenhet om mobbing fører til at flere våger å fortelle sine mobbehistorier.

– Det fjerner tabuet og skammen. Det viser at det ikke er de som har blitt utsatt for det som er problemet, men de som utsetter dem for det, sier han.

Torsdag formiddag skal deltar han på møtet i statsministerboligen hvor flere ministre og andre fagfolk ønsker råd i kampen mot mobbing.

– Jeg har store forventninger. At de innkaller til dette møtet viser at de prøver å handle. Vi går fremover med noe mer enn bare en plan, sier Mellom Bakkarogberg.

Nok er nok

Samtidig kommer han med en klar advarsel til statsministeren, statsråder og andre som kommer på mobbemøtet i statsministerboligen.

– Nok er nok. Det har vært mye ord og planer, nå er det på tide med handling, sier han.

Rådmannen i Søgne kom med beklagelse til Robert Mellom Bakkarogberg

Rådmannen i Søgne beklaget at Robert har blitt utsatt for mobbing direkte på NRK1.