Håper å legge den vonde tiden bak seg

I går fikk 25 år gamle Robert endelig en unnskyldning fra kommunen som ble dømt for å ikke ha gjort nok da han ble mobbet. Nå vil han hjelpe andre.

Mobbeoffer Robert fra Søgne håper å legge den vonde ungdomstiden helt bak seg. Mandag fikk han, for første gang, en unnskyldning fra kommunen som ble dømt for å ikke ha gjort nok da han ble mobbet.

SE VIDEO: I går gjestet Robert (25) programmet Aktuelt for å snakke om den tunge tiden da han ble mobbet. Der fikk han den beklagelsen fra kommunen han har ventet på i mange år. Det var viktig for å sette et punktum. Nå ser han lyst på fremtiden.

Robert Liland

Etter flere tøffe år med mobbing og en opprivende rettssak ser Robert nå fremover og håper å begynne på sosionomstudiene.

Foto: Håkon Eliassen / NRK
Alle mot én

Mandag kom boken «Alle mot én» ut, en selvhjelpsbok for foreldre. Boken er ført i pennen av mor Ann Kristin Liland som opplevde at sønnen ble mobbet da han gikk på ungdomsskolen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Fremtiden ser lys ut for mangeårig mobbeoffer Robert fra Søgne i Vest-Agder.

Nå håper han å kunne ta fatt på sosionomstudiene og legge den tøffe tiden bak seg.

Vil bli sosionom

– Jeg tenker at dette er den beste muligheten jeg har til å hjelpe folk som er i min situasjon, sier 25-åringen til NRK.

Fra 2003 til 2005 ble han utsatt for mobbing og trakassering da han gikk på Tinntjønn ungdomsskole i Søgne i Vest-Agder. Som 14-åring forsøkte han å ta sitt liv. Mobbingen og trakasseringen ble for vanskelig å takle.

Robert gikk til sak mot kommunen. Han og familien mente de ikke gjorde nok for å stoppe mobbingen. I 2013 vant Robert rettssaken og ble tilkjent over en halv million kroner i erstatning. Men en unnskyldning fra kommunen har han aldri fått.

– Det Robert har opplevd, skal ikke barn oppleve i den norske skolen

Før mandag kveld. Direkte på Aktuelt.

– Jeg vil først starte med å beklage det som har skjedd. Det er ingen tvil om at bak disse store tallene så skjuler det seg enkeltskjebner og det som Robert har opplevd skal ikke barn oppleve i den norske skolen, sa rådmann i Søgne kommune, Kim Høyer Holum, da han var gjest i NRK-programmet i går kveld.

Tiden etter rettssaken var tøffere enn Robert var forberedt på. Han slet med angst og depresjoner og startet å ruse seg.

Unnskyldningen fra kommunen betyr derfor mye for ham.

– Jeg ble satt ut. Det var først da jeg kom ut av flyet i Kristiansand at det gikk opp for meg at jeg faktisk hadde fått unnskyldningen min.

Rådmannen i Søgne kom med beklagelse til Robert Mellom Bakkarogberg

SE VIDEO: Direkte i Aktuelt beklaget rådmann i Søgne kommune i Vest-Agder, Kim Høyer Holum, til tidligere mobbeoffer Robert og hans mor. F.v. programleder Ole Torp.

Det skal handle om mobbing aller først i denne sendinga. 
Ann Kristin Liland, moren til Robert som vant mobberettssaken i fjor, mener det må bli mer kompetanse om mobbing i norske skoler. I dag gir hun ut bok om familiens historie.

SE VIDEO: Ann Kristin Liland, moren til Robert, mener det må bli mer kompetanse om mobbing i norske skoler. Mandag gav hun ut bok om familiens historie.