NRK Meny
Normal

Mjelde om skadesituasjonen: – Vi har vært uheldige i år

Tre sentrale Start-spillere må følge Odd-kampen fra sidelinjen på grunn av skade. Mons Ivar Mjelde er ikke bekymret og sier fokuset må rettes mot de som kan spille.

Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde har tro på at laget kan vinne mot Odd til tross for at flere sentrale spillere er ute med skade.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

– Vi kan ikke ha så mye fokus på dem som ikke er med. Vi må prøve å bygge laget rundt de som skal være med å bidra på søndag, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde om skadesituasjonen som preger laget.

Under søndagens bortekamp mot Odd må både kaptein og førstekeeper Håkon Opdal, Jesper Mathisen og Matthias Vilhjalmsson følge kampen fra sidelinjen.

Både Opdal og Mathisen er trolig ute med skade resten av sesongen.

– Vi har ikke vært heldige

Håkon Opdal

Førstekeeper Håkon Opdal må stå over resten av sesongen etter at han pådro seg en skade på trening.

Foto: Rebecca Trondsen / NRK
Jesper Mathisen

Også Jesper Mathisen er ute med skade.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Mjelde vil ikke krisemaksimere skadesituasjonen men innrømmer at det preger laget.

– Vi har ikke vært heldige i år og har hatt en del skader. Men det er en del av fotballen. Det betyr bare at det kommer noen ny inn og får sjansen til å vise seg. Jeg håper de klarer å være gode, sier Mjelde til NRK.

Er Starts sjanser til å overleve i Eliteserien mindre med så mange skader?

– Det vet vi ikke før eliteserien er ferdig, men det er ikke noe vi går rundt å tenke på. Vi vet at vi er en liten klubb med et begrenset budsjett. Det er selvfølgelig tøft at to av våre bedre spillere er ute, men det betyr at de andre som er her må løse oppgavene.

– Blir ikke bedre av å gå rundt å bekymre seg

Så du er ikke bekymret?

– Nei, og jeg tror hverken jeg eller laget blir noe bedre ved å gå rundt å bekymre seg. Jeg har stor tro på laget slik det ser ut nå. Min jobb er å gi guttene tillit og troen på seg selv, sier Mjelde.

Det er et sterkt Odd Grenland han og de andre spillerne møter. Klubben ligger på andre plass på tabellen og har ikke tapt siden 11. mai.

Men Start-treneren har likevel troen på poengfangst.

– Sjansene er alltid til stede, uansett hvem vi spiller mot. Det har vi også vist i det siste. Vi spilte uavgjort mot Molde hjemme og tapte knepent mot Rosenborg, men jeg er fullt klar over at Odd kan gå på vannet for tiden, men vi har ikke tapt på forhånd.

Håper på tre poeng

Kan dere ta med dere tre poeng, tror du?

– Vi håper det. Vi må selvfølgelig spille bra.

Hvilke svakheter har Odd som du og spillerne vil dra nytte av i kampen?

– Jeg tror ikke de har så mange svakheter akkurat nå. De har vært veldig gode og vi vet hva som vil møte oss. Jeg tror det blir viktig å ha et like stort fokus på oss som det vi har på Odd.

Start ligger på 11. plass på tabellen. Kampen mot Odd starter klokken 15. 30 søndag og spilles på bortebane.

Laster innhold, vennligst vent..