Mjelde ser bedring hos bunnlaget

Nok en 1-0-ledelse ble til tap og fortsatt bunnplassering i Eliteserien for Start torsdag kveld. Mons Ivar Mjelde ser likevel lyst på fortsettelsen.

Ole Gunnar Solskjær og Mons Ivar Mjelde

Av de to tidligere landslagsspissene, som nå er trenere i eliteserien, var det Ole Gunnar Solskjær og Molde som trakk det lengste strået i topp mot bunn-oppgjøret i Kristiansand. Men Mons Ivar Mjelde er ingen slagen mann etter tapet.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

– Prestasjonsmessig gjør vi en god kamp. Guttene viser moral, holdninger og vinnervilje. Vi gir Molde god kamp, sier Start-treneren etter 1-2-tapet på Sør Arena.

– Gode prestasjoner gir selvtillit

Moldespillere etter scoring mot Start

Molde har stø kurs mot seriegull. Til helgen kan Ole Gunnar Solskjærs gutter hekte RBK av i gull-kampen for godt.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Han mener det er for tidlig å si om den nye trenerens treningsmodell er årsaken til den spillemessige bedringen, men håper den gode opplevelsen av å gi serielederen kamp er noe spillerne klarer å bygge videre på.

– Poenget nå er å bygge på dette. Selvtillit er ikke noe du kjøper på butikken, det er noe du får - selvfølgelig gjennom gode resultater - men også gjennom gode prestasjoner, påpeker Mjelde.

– Positiv treningskultur

Ustoppelige Ole Martin Årst, som noterte seg for årets 13. fulltreffer mot Molde og topper toppscorer-lista i eliteserien, sier seg enig med sjefen.

– Vi leverer en god innsats og tar mange riktige steg. Dette skal vi definitivt bygge videre på, sier Årst til NRK.

Han har merket endring på treningsfeltet etter at Mjelde tok over skuta.

– Mons Ivar er veldig engasjert og vil ha vilje og innsats hos gutta. Endringene som har vært gjort har blitt veldig positivt mottatt i spillergruppa. Men vi må ha poeng, sier Årst.

Ole Martin Årst og Espen Hoff

Som i forrige runde mot Stabæk sendte nordlendingen Start opp i ledelsen, men igjen var ledelsen borte i løpet av et minutts tid.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Gleder seg til fortsettelsen

Start-debutant Olav Tuelo Johannesen fikk en god debut mot Molde. 27-åringen satte fart i angrepet hos hjemmelaget.

– Det er en god progresjon på gang og jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen. Så håper jeg vi kan la de tre poengene blir igjen her på Sør Arena på mandag, sier Johannesen.

Da venter Haugesund på motsatt banehalvdel for gultrøyene.

Starts Olav Tuelo Johannessen

Starts Olav Tuelo Johanessen spilte sin første kamp for IK Start, etter utlånet fra Kongsvinger.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix