NRK Meny
Normal

Mjelde leder Start mot gamlelaget

Start-trener Mons Ivar Mjelde møter gamle kjente når Start møter Brann i den første treningskampen på La Manga i kveld.

Intervju med Mons Ivar Mjelde i La Manga foran kveldens treningskamp på Brann.

Mjelde hadde bergensklubben som arbeidsgiver over en periode på 12 år fra 1996 til 2008. Først som spiss på laget, i 2001 ble han assistenttrener og to år senere overtok han ansvaret som hovedtrener. Han ble trener i Start i 2011.

– Det er alltid kjekt å møte Brann og det er noen igjen der fra min tid, både blant spillerne og støtteapparatet, sier Mjelde.

Brann tar sikte på å plassere seg høyt på tabellen i år. Mjelde mener kampen derfor vil gi han og Start en god pekepinn på hvor laget står i midten av februar, sier Mjelde.

To seiere i Sørlandshallen

Tidligere denne måneden har Start møtt både Bodø/Glimt og Viking i treningskamper hjemme i Sørlandshallen. Start vant begge kampene 1-0.

– Vi mener det viktigste er å bygge en god defensiv grunnmur. Jo bedre du blir defensivt, jo bedre blir du offensivt også. Vi vil være et lag det er vanskelig å skape sjanser mot, sier Mjelde.

Han synes laget har hatt en god stigning i programmet. Årets første treningskamp var et lokaloppgjør mot Vindbjart, deretter kom Bodø/Glimt før kampen mot Viking.

– Viking var et fysisk robust lag og enda bedre enn Bodø/Glimt. Det var en jevn kamp. Men vi har vunnet to kamper 1-0 uten at vi har måttet toppe opp for å gjøre det.

Ti spennende dager

Mjelde ser frem til ti spennende dager på La Manga.

– Vi møter tre Tippeligalag og får de hvor vi står i forhold til dem, sier Mjelde.

Kommer dere over Brann på tabellen i år?

– Vi havnet på plassen bak forrige sesong. Nå skal vi ha en prat om målsetting mens vi er her nede. Får vi inn de to siste brikkene jeg håper på tror jeg vi plasserer oss på øvre halvdel.