NRK Meny
Normal

Mjelde imponert over lagmoralen

Start-trener Mons Ivar Mjelde er imponert over lagmoralen i klubben. På fem minutter snudde Start kampen og reddet tre poeng i siste kamp før sommerferien.

Mons Ivar Mjelde

Spenningsnivået var nesten for høyt for Mons Ivar Mjelde i bortekampen mot Bærum.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Sju minutter før slutt lå Start under 1–2 mot tabelljumbo Bærum. Men en intens sluttspurt gjorde at laget snudde kampen og vant 3 - 2.

Seiersmålet kom få minutter før slutt – på et straffespark. Jesper Mathiesen skåret på returen, og sørget for tre poeng til Start.

– Ekstremt spennende

Det målet var trener Mons Ivar Mjelde svært glad for.

– Det var en ekstremt spennende kamp. Vi kom bra i gang etter hvert og vi får et straffespark som vi brenner i første omgang, så går Bærum opp til 1-0, vi får en redusering, men Bærum går opp til 2–1 og da begynner jeg å bli skeptisk til om vi skal få poeng med oss. Men kampen blir veldig spennende på slutten. Spillerne gir aldri opp – de står på og viser moral. Vi får 2–2 og straffe helt på tampen, sier Mjelde.

Tok straffe med «gal» fot

– Hva tenkte du da keeperen først reddet Jesper Mathisens straffe?

– Jeg ble skeptisk når en venstrefot-skytter som Jesper går fram og skal skyte med høyrefoten. Da tenkte jeg – hva er dette for noe. Da ser jeg keeper får ei hand på ballen som går i tverrligger og ut igjen til Jesper som header ballen inn. Der har vi flaks.

– Det var nesten litt for spennende synes jeg, men det står respekt av at vi aldri gir opp og vinner 3–2 etter å ha gjort det litt vanskelig for oss selv.

Seier i alle hjemmekampene

En tredel av sesongen er nå unnagjort, og Mjelde er fornøyd med det laget har oppnådd.

– Vi har spilt 10 kamper og har 21 poeng. Vi ligger ca. der vi ønsker å være og tatt i betraktning at vi har en liten stall med viktige spillere ute med skade – gjør at vi har kommet bra fra de første 10 kampene. Men det er ingen vil om at vi må bli enda bedre og ha enda flere friske folk på beina i de 20 siste.

Spesielt er han fornøyd med Starts hjemmekamper i vårsesongen.'

– Hjemme har vi vært veldig trygg, skåret mange mål og vunnet klart alle kampene på Sør Arena.


Start kan dermed ta sommerferie på 2. plass på tabellen, tre poeng bak overraskingslaget Ullensaker/Kisa.