Mjelde ferdig som Start-trener

Mons Ivar Mjeldes tid som Start-trener er over etter syv strake tap i eliteserien. Bård Borgersen tar over Start-skuta midlertidig.

Mons Ivar Mjelde går av som Starttrener. Pressekonferanse fra Sparebanken Sør Arena.

Se hele pressekonferansen her.

– Klubbens situasjon er viktigere enn meg. Det kan være smart å gjøre noen grep for å prøve å få laget på sporet igjen. Det er det eneste som betyr noe. Min situasjon og posisjon er underordnet, sa Mjelde på pressekonferansen.

Det er også klart at assistenttrener Odd Berg forlater klubben.

Bård Borgersen blir ny hovedtrener ut denne sesongen. Borgersen har de siste årene jobbet som talentutvikler og trener for Start 2. Mattias Andersson blir ny assistenttrener.

– Har ikke vært oss selv

Denne sesongen har Mjelde måtte se både Zlatko Tripic, Ernest Asante og Solomon Owello forlate klubben.

Da også Matthias Vilhjalmsson forlot klubben til fordel til Rosenborg skjedde det noe.

– Det falt noe ut. Frustrasjon eller desperasjon. Vi har ikke vært oss selv. En tapsrekke på syv kamper er ikke gøy. Både vi trenere og spillere ble tankefulle, sa Mjelde.

– Jeg vil ønske det nye trenerteamet lykke til. Jeg håper på poengfangst allerede til helga. Jeg kommer til å følge med, sier Mjelde.

Mons Ivar Mjelde ferdig i Start

Mons Ivar Mjelde er ferdig i Start.

Foto: Kim Nystøl/NRK

Over fire år i klubben

Helt siden fredag i forrige uke har det blitt spekulert i om Start vil avslutte sin kontrakt med hovedtreneren før tida.

Mons Ivar Mjelde fortalte allerede i juni at dette kom til å bli hans siste sesong i klubben som han har trent siden 2011.

– Jeg er stolt over å ha trent Start i snart fire og et halvt år. Det har vært en utfordrende reise, men det har vært utrolig spennende. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag, seier Mjelde.

Styreleder Magne Kristiansen takket Mjelde for jobben han har gjort.

– Mons Ivar har vært ekstrem i forhold til hvordan han har brydd seg om klubben. Vi har hele tiden hatt en god og aktiv dialog, sa Kristiansen.