Føler seg dårlig behandlet

20 personer mistet jobben hos livbåtbåtprodusenten Norsafe i Arendal i fjor. Nå går bedriften med stort overskudd, og utbetaler bonuser til de som fortsatt er ansatt.

Norsafe

Norsafe holder til på Tromøy og produserer livbåter til industrien offshore.

Foto: Skjermdropp: norsafe.no

Gunnar Fredriksen er en av dem som mistet jobben i fjor. Han reagerer på at Norsafe deler ut i alt fire millioner kroner i bonus til de ansatte og føler seg urettferdig behandlet.

– Jeg fikk kaffen i vrangstrupen da jeg leste om bonusen i avisa. Jeg skjønte ingenting. Jeg har hatt kontakt med flere som jobber der, og seinest i sommer fortalte de at det ikke var mye abeid og at det fremdeles var fare for oppsigelser, sier Fredriksen.

– Bittert

Sammen med rundt 20 andre mistet han i fjor høst jobben på grunn av bedriftens dårlige økonomi. Nå, ett år seinere, går bedriften med godt overskudd, og utbetaler i snitt 14 000 kroner i ekstra bonuser til de som fortsatt er ansatt. Det synes Fredriksen og andre tidligere ansatte er underlig.

– Det er litt bittert, det må jeg være ærlig å si. Jeg skjønner ikke helt logikken i det. De sa i avisa at de tar vare på sine ansatte, men det er jeg ikke enig i, sier Fredriksen.

Uforutsigbart marked

NRK har vært i kontakt med ledelsen i Norsafe om saken. Men ledelsen ønsker ikke å kommentere saken ut over at det markedet de oppererer innenfor er langt mer uforutsigbart nå enn det var for få år siden.

Gunnar Fredriksen tror ikke han kommmer til å få tilbake jobben sin i Norsafe, selv om bedriftens situasjon nå er snudd.

– Nei, det tror jeg nok ikke. Inntil ett år etter at man ble oppsagt der har man fortrinnsrett på jobb, men nå er den tida snart ute, så jeg tror nok ikke det.

Se video fra februar om båten Norsafe laget for politiet i Dubai:

Video nsps_upload_2009_2_8_13_28_8_333.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.