Normal

Tiltalt for å ha slått sønnen med belte

En far skal ha utsatt sønnen for grov vold fra han var 10 til han fylte 14 år. Nå må 56-åringen møte i retten.

– Det var barnevernstjenesten som meldte saken til politiet på bakgrunn av opplysninger de hadde fått, forteller statsadvokat i Agder, Dennis Danielsen, til NRK.

Etter å ha etterforsket saken har politiet nå tatt ut tiltale mot 56-åringen som må møte i Kristiansand tingrett i juni i år.

Jevnlig vold

– Gutten har vært i avhør hos politiet og fortalt at faren har utsatt ham for vold. Det er i tillegg mange dokumenter og vitneavhør i saken, forteller Danielsen.

Moren til gutten skal også ha forklart seg for politiet.

Ifølge tiltalen skal mannen jevnlig ha utsatt gutten for vold og trusler. Voldsepisodene mannen må svare for skal ha skjedd fra han var 10 år til han fylte 14 år.

Mannen skal ha slått sønnen med belte på overkroppen. Han skal ifølge tiltalen også ha utsatt sønnen for slag med hender.

Innrømmer vold

– Faren bekrefter at han har utøvd vold mot sønnen ved én anledning. Han innrømmer å ha slått ham med belte og at han har slått ham med hendene i overkroppen. Men han har ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld for anklagene, sier Danielsen.

Før rettssaken starter har påtalemyndigheten tatt forbehold om at det vil bli nedlagt påstand om oppreisning til fornærmede.