NRK Meny
Normal

Minnet Michael på Hove

Den siste Hove-dagen ble en en Michael Jackson-dag.

Video nsps_upload_2009_6_26_17_17_5_419.jpg

Juna Wigen og Rebecca Hauge var to av mange som danset til Michael Jackson på Hovefestivalens siste dag.

En hel verden minnes Michael Jackson i dag, etter at han døde av hjertesvikt i natt . Også på Hovefestivalen i Arendal satte pop-kongens død sitt preg på festivalens siste dag.

SE BILDER: HOVEFESTIVALEN 2009

Linda Strandvåg Nagell og Borghild Elise Dyrseth

Linda Strandvåg Nagell og Borghild Elise Dyrseth var glade i Jackson.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

– Jeg trodde ikke på det. Jeg trodde det var en spøk. Det var nedtur å få beskjeden når vi sto der og danset på Prodigy. Det var trist, sier Hove-deltaker Rebecca Hauge.

Hun og venninna Juna Wigen minnet 80-tallets store stjerne og danset til musikken hans i Hove-leiren i dag.

– Det er slutten på en epoke. Det er en av de første artistene jeg hadde et forhold til. Jeg var glad i han i hjertet, liksom, sier Linda Strandvåg Nagell.

– Det har ennå ikke gått opp for meg, sier Borghild Elise Dyrseth.

Påvirket stemninga

Jacksons overraskende død var noe alle snakket om på Hove og fra alle telt hørtes hans musikk i går natt. Også alle DJene spilte Michael Jackson og stemninga på festivalen var preget.

Håkon Moslet

Musikksjef i NRK P3, Håkon Moslet, sier nyheten dempet stemninga på Hove.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

– Det gikk fra å være en fest og en festival der man befinner seg inne i ei boble, til at alle ble veldig preget av det. Etter hvert som nyheten spredte seg ble det ei vemodig stemning, sier musikksjef i NRK P3, Håkon Moslet.

– Han var den største

– Det er utrolig trist. Jeg kjente at jeg ble utrolig vemodig da jeg fikk høre om det og det tror jeg gjelder folk over hele verden. Han har vært den komplette popartist, som har blendet verden med sitt enorme talent. Og han etterlater seg en utrolig arv med fantastiske plater som den dag i dag høres freshe og nye ut og som vil fortsette å glede folk i uoverskuelig framtid, sier Moslet.

– Hvor stor har han vært?

– Han har vært den største. På 80-tallet, som var hans store tiår, gjorde han sin svarte popmusikk tilgjengelig for et stort hvitt publikum og Thriller-albumet ble en enorm suksess.

LES: VISSTE DU DETTE OM MICHAEL?

– Han brøt ned barriærene, blant annet på MTV der de tidligere bare hadde spilt hvite artister, og han forandret hele populærkulturen i det tiåret. Siden starten av 90-tallet har karrieren hans gått nedover, men arven hans, opptredenene hans og platene hans, har fortsatt å være viktige og har klart å fenge interessen hos nye generasjoner, sier Moslet.

Video nsps_upload_2009_6_26_15_54_49_411.jpg

Se video: Stein Johan Grieg Halvorsen (Steinjo) om Michael Jackson.