NRK Meny
Normal

Håper mange vil minnes faren

Aril Edvardsen bisettelse vil trolig samle en hærskare. Datteren sier dette blir predikantens siste store møte.

Aril Edvardsen på Zanzibar

Aril Edvardsen holdt sin siste tale på Zanzibar.

Foto: Troen Bevis, Kvinesdal

Mona Selseng

Mona Selseng

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Hjemme i Kvinesdal og mange andre steder i verden er det sorg etter at evangelisten døde på lørdag.

Det er ventet at flere tusen mennesker vil være med når Arild Edvardsen skal bisettes i Sarons dal neste mandag. Før familien skal få lov til å ha en privat begravelse.

Tidligere i dag møtte NRKs reporter Edvardsens datter, Mona Selseng, hjemme i Kvinesdal.

- Vi har lyst til at folket som har stått ved pappa, fotfolket som har trodd på han, skal få lov til å kommer her. De er æresgjester, sier Mona Selseng.

Hør datteren og flere minnes Edvardsen

Satte spor

Aril Edvardsen var i full gang med sitt arbeide på Zanzibar for kun få dager siden. Her holdt han det som ble hans siste tale på hans aller siste reise ute i den store verden. Lørdag døde den karismatiske predikanten på et sykehus i Mombasa i Kenya. I dag ble hans bortgang markert av flere av hans nærmeste i Sarons Dal.

Ute i den store verden satte evangelisten tydelige spor etter seg, og knyttet bånd mellom både kirkelige og politiske ledere i mange konfliktområder. Men også hjemme i Kvinesdal var Aril Edvardsen en respektert og elsket mann.

Og snart er sirkelen sluttet - der det hele begynte for over 40 år siden skal Aril Edvardsen neste mandag holde sitt aller siste folkemøte.