Minner i mørket

Mimring og gode minner i høstmørket, også under den tiende Dark Season festivalen i Kristiansand. Med blant andre Raga Rockers i svett driv lørdag.

Michael Krohn og Raga Rockers på Dark Season, okt. 2007.
Foto: Reidar Mosland / NRK

- Helt vilt. Fantastisk. Et scoop å få tak i, hylte godt voksne ragafans, mens vokalist Michael Krohn og hans like godt voksne medmusikkere i Raga Rockers ga alt på Kick-scenen i Kristiansand.

Så har de også kalt sin siste plate for "Übermensch". Kanskje for å markere at rocke-energien ennå gir dem noe ekstra?

Mimreband

Og den årlige mørketidsfestivalen i sør er i stor grad preget av minner om musikk som var - og fortsatt er.

I år hadde Liv Håland og hennes trofaste støttespillere i familien og deres store vennekrets sanket mimreband for mange voksne.

For i tillegg til Raga Rockers, som har 25 års fartstid, spilte blant andre engelske Smokie - med sceneansenitet i nesten 35 år. Og med "Living next door to Alice" som deres slitesterke schlager verden rundt.

Vorspielmusikk for generasjoner

Selv om bare bassisten har vært med hele veien, var det mange fans i Caledonien Haal lørdag som har fulgt dem i nesten alle årene. Og flere ga også uttrykk for at smokiemelodier har vært vorspiel-musikk for generasjoner - både dagens 50-åringer og 20/30-åringer.

Nina og Arne Håland

Festivalbarna Nina og Arne Håland minnes også.

Foto: Reidar Mosland / NRK

Og etter ti år med festivalen er det også blitt mange gode minner for barna til festivalens frontfigurer, Liv og Bjøro Håland.

Kirkekonsert høydepunktet

For datteren Nina og sønnen Arne har vært støttespillere hele veien i organiseringen. Og de er enige om at blant mange gode minner, er det ett som skiller seg ut så langt:

- Årets konsert i domkirka i Kristiansand. Sju artister med sju sjangre og en full kirke. En fantastisk åpning på den tiende festivalen og et flott minne, samstemmer søsknene.

Som har klar beskjed til sin mor festivalegeneralen, om at hvis hun er klar for flere festivaler - så er de det også.

Smokie på Dark Season festival, okt. 2007

Gutta i røyken. Stor stemning for Smokie på turne i Skandinavia.

Foto: Reidar Mosland / NRK