Mindre vold etter nye skjenkebestemmelser

På to år har antall voldssaker gått ned med 30 prosent i Kristiansand. Politistasjonssjef Ole Hortemo sier tidligere skjenkestopp er årsaken.

Ole Hortemo

Politiet har lykkes med å bekjempe volden i Kristiansand. Tall som ble lagt frem for politikerne i Kristiansand onsdag, viser en gledelig nedgang i vold. Det sier politistasjonssjef i Kristiansand, Ole Hortemo.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Antall kriminalsaker totalt i Kristiansand er redusert med 12 prosent i forhold til i fjor. Det kom fram da politistasjonssjef i Kristiansand, Ole Hortemo, la fram nye tall for politikerne i dag. Han sier politiet har lyktes spesielt godt i kampen mot vold i Kristiansand sentrum.

– Vi er tilfreds med nedgangen på hele 30 prosent i løpet av to år. For oss er det ganske betydelig, sier Ole Hortemo til NRK.

Tidligere skjenkestopp ga mindre vold

Det er nå 5 til 6 personer færre i måneden som blir usatt for vold i Kvadraturen i Kristiansand. Hortemo takker tidligere skjenkestopp for det.

– Vi hadde en økning i voldskriminaliteten i sentrum gjennom mange år, helt fram til høsten 2008. Da ble det innført nye skjenkebestemmelser og etter det har vi fått en markert nedgang voldskriminaliteten.

Sliter med unge kriminelle

Politiets store problem er unge menn som begår ran. Kristiansand kommune har hatt 44 ran hittil i år, det er nær dobbelt så mange som på samme tid i fjor.

– Det er det område vi har hatt den leieste utviklinga. De fleste ranene er begått av unge gutter. Nå har vi klart å oppklare de fleste ranene og vi vet hvem som har begått dem.

– Klarer dere å stoppe ungdommene?

– Vi jobber intenst med å stoppe dem, avslutter Hortemo.