NRK Meny
Normal

App-gründer får likevel millionstøtte

Etter flere avslag får gründer Hanna Aase fra Kristiansand endelig støtte på hjemmebane. Nå skal appen «Wonderloop» lanseres i Norge.

Aase i gangen

Hanna Aase deltok nylig på et seminar på UiA Grimstad, der mange var interessert i hennes firma.

Foto: Sindre Hopland/NRK Sørlandet

Gründer Hanna Aase fra Kristiansand sier hun nå endelig får den norske anerkjennelsen og støtten hun har kjempet for.

Hennes mobil-applikasjon Wonderloop får 600.000 kroner fra Innovasjon Norge og 600.000 kroner fra Rederiet Ugland i Grimstad.

– Endelig får vi det utviklingsstipendet vi ønsket fra Innovasjon Norge, og det betyr utrolig mye for vårt selskap. Med 1,2 millioner kroner kan vi begynne å gjøre Wonderloop til et norsk selskap også.

Det sier gründer Hanna Aase på telefon fra Larvik der hun deltar på Kontra-konferansen sammen med noen av Norges rikeste arvinger.

– Det er ekstra stas å nå få et selskap fra Grimstad som investorer sammen med de eksisterende amerikanske investorene. Kombinasjonen av Ugland Holding og Innovasjon Norge er en kombinasjon vi er svært stolte av, sier Aase.

Ugland-familien satser på appen

Rederiet Ugland, fra Grimstad satser på Aase og investerer 600.000 kroner for å hjelpe til med lanseringen av appen i Norge.

Hvordan kom du i kontakt med Ugland-familien?

– Jeg har tidligere jobbet ved Universitetet i Agder, og jeg har studert entreprenørskap og innovasjon ved Grimstad campus, sier Aase.

Gründeren brenner for at flere jenter skal studere teknologiske fag og det tror hun har falt i smak hos Ugland- familien også.

Skjermdump Wonderloop

Wonderloop viser videoprofiler av folk, fremfor bare bilder.

Foto: Skjermdump Wonderloop

– Vi håper på å kunne bidra til en enda bedre synliggjøring av den tekniske kompetansen som ligger i Grimstad, fra bedriftene og selvfølgelig Universitetet i Agder som har sine tekniske fag tilknyttet byen, sier hun.

Har slitt i motvind

Den unge kvinnen fra Kristiansand har møtt en del motstand for sin Iphone-app i Norge.

Aase har tidligere gått hardt ut og kritisert Innovasjon Norge for at de ikke ville satse på ideen hennes.

Innovasjon Norge har gitt Aase to nei på tidligere søknader om utviklingsstipend. Nå satser firmaet på å etablere Wonderloop på hjemmebane.

– Selve appen har hatt flere tusen nedlastninger i Norge, men vi har ikke hatt ressurser til å ta de nye norske brukerne inn i selve appen. Nå får vi råd til å ta hånd om de norske brukerne og fortsette å jobbe i USA.

Det sier Julie Berg fra Vennesla, bosatt i Oslo, og ansatt som ny daglig leder for Wonderloop i Norge.

Julie og Aase

Julie Berg fra Vennesla har Hanna Aase ansatt som daglig leder av selskapet i Norge.

Foto: Sindre Hopland/NRK Sørlandet

Firmaet skyter fart fremover

Wonderloop har til nå fått mer oppmerksomhet i USA enn i Norge, og har blitt presentert på FN i New York og omtalt i Forbes, Wired, TechCrunch, Mashable og USA Today. Nylig var Aase i Silicon Valley sammen med blant annet Microsoft-gründer Paul Allen og 60 andre inviterte.

Appen viser videoprofiler av folk, fremfor kun bilder.

– Det gapet mellom virkelighet og teknologi blir enda mer visket ut med teknologi, der vi kan se hvem vi virkelig er, sier gründeren.

«Appen hennes skal få Zuckerberg til å sette kaffen i halsen», skrev Dagens Næringsliv.

Appen fins i dag som invite-only i appstore men Wonderloop lover å godkjenne de som laster ned appen og registrer seg.

– Vi vil gjerne ha så mange tilbakemeldinger fra norske brukere som mulig, så vi kan bli bedre, sier en entusiastisk Hanna Aase.

SE VIDEO: Slik presenteres appen av Wonderloop.