Millionkrangel etter brann

Det er strid om millionbeløp etter storbrannen på Bortelid Alpinsenter for snart to år siden.

brannbil

Illustrasjonsfoto

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Alpinsenters forsikringselskap mener brannen skyldes uforsvarlig bruk av varme da Evje Mekaniske Versted jobbet med et tak. Det har derfor krevd firmaet for åtte millioner kroner.

Evjefirmaet er på sin side i strid med sitt eget forsikringselskap som har utbetalt seks av de åtte millionene.

For det første mener Evjefirmaet at det ikke har gjort noe galt i utgangspunktet. Og dernest at dersom det kan klandres, må deres forsikringsselskapet betale kostnadene..

Skader for ti mill.

Det var i januar 2006 at en brann på Bortelid Alpinsenter ødela for ti millioner kroner. Evje Mekaniske Verksted brukte varme under arbeider på et tak, og alpinsenterets forsikringselskap, Gjensidige, mener det var årsaken til brannen. Det har derfor krevd verkstedet for åtte millioner kroner.

Klagenemnd

Evjefirmaet har ansvarsforsikring i If, som har utbetalt seks av de åtte milllionene til Gjensidige, og krevd at verkstedet selv betaler de to siste millionene. Det mener firmaet er urimelig, ifølge advokat Thomas Engerbretsen.

- Selskapets eget forsikringsselskap har selv akseptert ansvar i saken og foretatt en utbetaling, men har gjennomført en avkorting i utbetalingen som verkstedet selv må dekke.. Derfor har de klagd inn eget selskap til Avkortingsnemnda, sier Engerbretsen, som ikke ser bort fra at saken kan ende i retten.