MHWirth kvitter seg med over 300 ansatte i Norge

Oljeserviceselskapet MHWirth reduserer bemanningen med 500 fast ansatte og 250 innleide. Rundt halvparten av de som må gå jobber i Norge.Selskapet kontrolleres av Aker og Kjell Inge Røkke.

Kjell Inge Røkke

Kjell Inge Røkke, her under feiringen av den amerikanske nasjonaldagen i 2012, kontrollerer oljeserviceselskapet MHWirth.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

MHWirth merker at oljebransjen preges av lave oljepriser og reduserer bemanningen med 750 personer globalt, skriver E24.

Administrerende direktør Roy A. Dyrset sier tl NRK at rundt halvparten av disse jobber i Norge.

MHWirth

MHWirth har kontorer flere steder i Kristiansand. Her fra Tangen i sentrum av byen.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

MHWirth har hovedkontor i Kristiansand hvor det er opp mot 1600 ansatte. Totalt har selskapet rundt 4200 ansatte.

Dyrseth sier det ikke blir klart hvordan Sørlandet sammes før om noen uker.

– Folk får vite hvor mange som må gå hvor i begynnelsen av mars og så vil vi begynne å jobbe med fagforeningene om hvem det blir som må gå. Deretter slutter folk fortløpene, sier Dyrseth.

– Naturlig justering

Kostnadene til selskapet skal kuttes med 500 til 600 millioner kroner gjennom nedbemanningen.

Dyrseth sier til NRK at det er to grunner til at selskapet må nedbemanne.

– Det ene er markedssituasjonen med kraftig drop i oljeprisen. Det andre er at vi omorganiserer. Tyngdepunktet flyttes fra Nordsjøen til Mexicogulfen, Brasil og Vest-Afrika, sier Dyrseth.

MHWirth er det største selskapet i Akastor, som ble skilt ut fra Aker Solutions i fjor. Akastor presenterte kvartalstall og årsresultat tirsdag og kunne rapportere om et underskudd før skatt på 498 millioner kroner i fjorårets tre siste måneder.

Tilsvarende tall for den samme virksomheten i 2013 var 116 millioner kroner i pluss. Samtidig økte omsetningen noe og endte på 5,3 milliarder kroner.

– Akseptable resultater

– Vi er i gang med en systematisk prosess for fortsatt å forbedre hvert enkelt selskaps prestasjon og resultat. Vår portefølje av selskaper leverer akseptable resultater i fjerde kvartal, til tros for de krevende markedene de er i, sier konsernsjef Frank O. Reite i Akastor i en kommentar til NTB.

Akastor startet dagen på Oslo Børs med en svak oppgang, og aksjen ble ved 10.30-tiden omsatt for 19,37 kroner – opp 0,4 prosent fra mandagens sluttkurs. Hittil i år har selskapets verdi falt med drøyt 10 prosent.

MHWirth kvitter Kristiansand

MHWirths hovedkontor i Kristiansand.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK