– En mer personlig reise

Reisen med «Litteraturtoget» blir mer personlig i år enn tidligere. Det sier Kronprinsesse Mette-Marit som besøkte Gjerstad i dag.

Kronprinsesse Mette-Marit

Kronprinsesse Mette-Marit sier det vekker minner nå hun kjører med Litteraturtoget langs Sørlandsbanen

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

– Jeg trives alltid best på de litt mindre bibliotekene. Det er noe fint å litt rørende, og jeg føler på en måte at jeg kommer litt hjem. Det sier Kronprinsesse Mette-Marit etter at hun fikk være med på bokbadet på Gjerstad bibliotek i dag.

Bokbadet er et av arrangementene som settes i stand når Kronprinsessen nå reiser langs Sørlandet med «litteraturtoget». Formålet med reisen er å øke interessen for norsk litteratur.

Lokale forfattere

Den sørlandske forfatteren Mirjam Kristensen var en av forfatterne som ble diskutert under bokbadet. Hun syntes det var stas å få høre Kronprinsessens tanker om bøkene hennes.

– Det er alltid hyggelig å høre en sørlandsk stemme snakke om bøkene sine. Det betyr noe ekstra. sier Kristensen.

Sørlandsforfatteren var sammen med forfatterkollega Gunstein Bakke gjenstand for diskusjon og samtale under bokbadet.

  • Se intervjuet her:
    Mette Marit på litteraturbesøk i Gjerstad

– En personlig reise

Det er ikke første gang Mette-Marit reiser med «Litteraturtoget», men hun innrømmer at det er noe spesielt med reise langs Sørlandet.

– Dette blir nok en litt mer personlig reise for min del. Det er jo en rute jeg har reist helt siden jeg var liten og jeg har vært frem og tilbake forbi mange av de samme stoppestedene som reisen nå er innom.

Reisen går videre langs Sørlandet de neste dagene og torsdag skal Kronprinsessen tilbringe dagen på Tvedestrand og i Dybvåg kirke, hvor hun skal være med på gudstjeneste og konsert.

Fredag avsluttes reisen med besøk i Åmli, Vennesla og Kristiansand, hvor hun skal delta på forskjellige arrangementer i regi av lokale aktører.