Metallpause ble myk rock

Arendalittene André Myren og Vidar Braun ville ha pause fra metallmusikken for å lage mykere toner. Nå har de dannet trio og er ute med sin første plate under navnet "Metal Heads With Broken Hearts".

Metal Heads With Broken Hearts

Arendalsbandet 'Metal Heads With Broken Hearts' har spilt inn plate i California.

Foto: Ramona Kamfjord

– Vi har spilt sammen i metallbandet Bulk i mange år, men fikk lyst til å spille noe mykere, forteller gitarist André Myren.

– Vi er veldig glade i harmonier og akustiske instrumenter og sånne ting, fortsetter han.

Sammen med bassist Vidar Braun og vokalist Lars Erik Schjerpen fra Fredrikstad, er Myren nå en tredjedel av Metal Heads With Broken Hearts.

– Vi kaller oss et soft-rockband, understreker Myren.

Godt mottatt i USA

Bandet har allerede spilt flere konserter utenfor Europa.

– Det er vanskelig å bli lagt merke til med musikken vår her hjemme i Norge, men ute i verden har vi blitt tatt godt imot, sier bassist Vidar Braun.

Trioen reiste til California for å spille inn debutplata si og fikk med seg erfarne studiomusikere på innspillingen.

– Vi var så heldige å få hjelp av superprodusent Rich Veltrop, som har produsert plater for kjente artister som Rage Against the Machine, Tom Petty, Pink og Macey Grey, forteller Myren stolt.

Metal Heads With Broken Hearts

Bandet med produsent Rich Veltrop og Dave Elitch.

Foto: Ramona Kamfjord

Bandet hadde også god hjelp av en annen kjent produsent, Sylvia Massy som har navn som Johnny Cash og Red Hot Chili Peppers på merittlista si.

– Sylvia har vært viktig for oss. Hun har hjulpet oss å knytte viktige kontakter og er grunnen til at vi fikk reise på en radioturné i USA. Musikken vår er spilt mye på radio der borte, forteller Myren.

Turnerte i Filippinene

– Vi har også turnert i Filippinene, forteller Vidar Braun som sier at det var spesielt morsomt. André Myren forklarer:

– Jeg «googlet» navnet vårt for å se om vi hadde fått noen plateanmeldelser. Da fant jeg Metal Heads With Broken Hearts på en Top 10 liste i Filippinene. Og da måtte vi jo bare reise over å spille der, ler han.

– Filippinene ble en kjempegøy opplevelse for oss, forteller Myren.

– Vi turnerte med noen filippinske band, fikk opptrådt på tv og ble intervjuet av noen stilige blader. Utrolig artig!

– En skikkelig guttetur, humrer Vidar Braun.

Arendalittene innrømmer at platebunkene fra barndomshjemmene har preget mye av musikken deres.

– Harmoniene fra 60-tallsmusikken har vært en stor inspirasjonskilde. Jeg syntes vi debuterer med en stemningsfull og rolig plate, sier Myren.

Spente på responsen hjemme

Nå vil trioen ut på veien og spille for publikum.

– Det er både rart og godt å gi fra seg musikken nå, og det skal bli spennende å se hvordan publikum liker oss. Vi er uansett allerede i gang med å tenke på neste plate, smiler en fornøyd bassist og en like fornøyd gitarist.

Onsdag rundt klokka halv fem møter du Vidar Braun og André Myren på SørlandsScenen i NRK P1, og hvordan anmelder Øyvind Nyvoll liker det Metal Heads With Broken Hearts har stelt i stand, får du høre i ukas Musikksnakk torsdag ettermiddag.