NRK Meny
Normal

Mest gavmilde i Aust-Agder

Næringslivet i Aust-Agder ligger fremdeles langt foran Vest-Agder i giverglede til TV-aksjonen søndag.

TV-aksjonen 2007

Fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Vest-Agder Ingrid Wisløff Jæger og fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Aust-Agder Anita Mørland teller penger som er kommet inn.

Foto: Liv Eva Kirkesæther / NRK

Søndag er dagen for årets TV-aksjon, men jobben med å samle penger til hiv- og aids-rammede barn og unge er allerede i gang.

På Agder konkurrerer fylkene om å samle inn mest penger, så langt leder Aust-Agder overlegent.

Aksjonsledelsen har i ettermiddag talt opp det foreløpige resultatet, og det er kommet inn 249 000 fra Aust-Agder og 65 000 fra Vest-Agder.

Dette til tross for at det både er langt flere bedrifter og sysselsatte i Vest-Agder enn i Aust-Agder.

Idrettskjendiser fronter aksjonen

Lokale idrettskjendiser fronter søndagens TV aksjon. Fredrik Strømstad, Solveig Pedersen og Ida Marcussen bruker sine kjente ansikter til å hjelpe hiv- og aidsrammede barn i Afrika.

Startspiller Fredrik Strømstad mener det er viktig at idrettsprofiler engasjerer seg.

- Det betyr mye. Hvis jeg kan være én frontfigur sammen med de andre her på Sørlandet for å få flere til å gi, så er det veldig bra, sier Strømstad.

Vil gjerne til Afrika

Fredrik Strømstad

Fredrik Strømstad er en av idrettskjendisene som fronter årets TV-aksjon.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

- Jeg har vært amassadør for "Right To Play", som er en del av TV-aksjonen, i ett år allerede og det er ikke så mye som skal til for å hjelpe andre som er i en helt annen situasjon en oss. Alle bør hjelpe, det har vi alle mulighet til, sier Strømstad.

- Alle kan bidra litt. Fotball betyr ikke så mye opp i dette, her er det andre perspektiver. Jeg kommer fortsatt til å være ambasssadør, først og fremst med å stille opp på en del aksjoner "Right To Play" har, og så håper jeg at jeg får mulighet til å bli med til Afrika for å se hvordan det egentlig er, sier Strømstad. 

- Vær en glad giver

Solveig Pedersen håper hun kan bidra til at sørlendinger skal gi penger til aksjonen med glede.

- Jeg føler meg liten i forhold til den nøden som finnes. Behovet er stort og det minste vi kan gjøre er å gi for at andre skal få det bedre. At barn skal miste sin mor på grunn av hiv og aids må være forferdelig tøft, og om idretten kan være med å bidra så er det flott, sier Pedersen.

Solveig Pedersen

- Vær en glad giver, oppfordrer skikjendis Solveig Pedersen.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

- Hiv og aids er ikke noe stort problem i Norge. Tror du vi klarer å engasjere oss?

- Jeg håper det. Nå er det først og fremst snakk om å hjelpe barn denne gangen, og og jeg tror vi alle kan forholde oss til å hjelpe de minste. 

- Jeg vil oppfordre alle til å være glade givere. Vi har utfordret bedrifter til å gi penger, og jeg håper også bøssebærerne møter smil og penger når de kommer på dørene søndag. Det skal mye til for at det skal monne, men gjør alle litt så kan vi få det til. Gi av glede for dette er til en virkelg god sak, sier Pedersen.